ΓΣΕΕ προς Μητσοτάκη: Δώστε όλο το δώρο Χριστουγέννων!

Έστειλε επιστολή προς το Μέγαρο Μαξίμου και τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας

Την καταβολή ολόκληρου του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους που τέθηκε η σύμβασή τους σε αναστολή ζητά η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, η ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στέλνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στα αρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Εργασίας, «διορθωμένη» τη διάταξη νόμου, υπενθυμίζοντας ότι «το 2010, εν μέσω ισχυρών αντεργατικών και αντικοινωνικών μνημονιακών πιέσεων, η εξασφάλιση και η διατήρηση με ισχύ νόμου των επιδομάτων εορτών και αδείας μέσω του κορυφαίου θεσμού της εθνικής γενικής ΣΣΕ τηρήθηκαν απαρέγκλιτα».

Η κυβέρνηση επιμένει μέχρι σήμερα, διά των αρμόδιων υπουργών, ότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας δεν επιτρέπουν τη συνεισφορά του κράτους ώστε το δώρο των Χριστουγέννων να δοθεί επί του ονομαστικού μισθού. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εφηύρε τον όρο «πραγματικός» μισθός για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι περίπου 1.500.000 εργαζόμενοι θα πάρουν ψαλιδισμένο το δώρο, ενώ και από το οικονομικό επιτελείο το μήνυμα που στάλθηκε είναι ότι τα χρήματα δεν επαρκούν.

Έτσι όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή από την 1η Μαΐου 2020 και έπειτα θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων μειωμένο, καθώς το ποσοστό του δώρου που αναλογεί στις ημέρες της αναστολής θα υπολογίζεται με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού και όχι με βάση τον ονομαστικό μισθό.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, «η οικονομία βρίσκεται σε πολύ βαθιά ύφεση, η έκταση και ο χρονικός ορίζοντας της οποίας θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις παρεμβάσεις που θα συγκρατήσουν τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών. Η πρότασή μας συμβάλλει αφενός στην προστασία του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των οικογενειών τους που έχει πληγεί από την οικονομική και την υγειονομική κρίση κι αφετέρου στη δημιουργία αγοραστικής δύναμης, που είναι αναγκαία τόσο για την ανακοπή μιας περαιτέρω κατάρρευσης της οικονομίας και όξυνσης της κρίσης όσο και για την ταχύτερη επιστροφή της σε θετική πορεία, με παράλληλη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα