Πρεμιέρα αύριο του «Εξοικονομώ» σε Ήπειρο και Ιόνια Νησιά

Η πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος για υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει στις 10 το πρωί και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ταχύτατοι, καθώς το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων. Για την Περιφέρεια Ηπείρου ο προϋπολογισμός φτάνει τα 65.000.000 ευρώ, ενώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα 10.330.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα θα ανοίξει η πλατφόρμα και στις υπόλοιπες περιφέρειες, αρχής γενομένης τη Δευτέρα στην Αττική. Στο νέο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 60.000 κατοικίες, το ποσό των επιδοτήσεων ανέρχεται στα 900.000.000 ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών που θα δημιουργηθεί υπολογίζεται στο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικές του μεγάλου ενδιαφέροντος των πολιτών για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι 62.000 εγγραφές που καταχωρίστηκαν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος. Όλες οι δοκιμαστικές αιτήσεις θα διαγραφούν αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα. Οι ενδιαφερόμενοι, με την έναρξη της λειτουργίας υποβολής αιτήσεων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανά Περιφέρεια, θα πρέπει να καταχωρίσουν εκ νέου την αίτησή τους για να την υποβάλουν.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου. Οπως τόνισε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Μητσοτάκης, το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι μια δράση από την οποία, πραγματικά, βγαίνουν κερδισμένοι όλοι. Οι πολίτες οι οποίοι θα αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους και θα έχουν στη συνέχεια λιγότερα έξοδα για θέρμανση και ψύξη, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες του κλάδου των κατασκευών, η βιομηχανία των δομικών υλικών, ενώ και η χώρα εξοικονομεί μεγάλες ποσότητες ρυπογόνας ενέργειας. Ο στόχος είναι η αναβάθμιση 170.000 κατοικιών σε βάθος τριετίας, με συνολικό προϋπολογισμό 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης σημαντικό «να λύσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν».

Β. Παπακωνσταντόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα