Μέγα θράσος! Το… κόμμα Novartis κάνει υποδείξεις στη Δικαιοσύνη

Οι δύο ελεγχόμενοι (Άδωνις, Αβραμόπουλος), ο διωκόμενος Λοβέρδος και οι γνωστοί Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας

Ας επιχειρήσουμε, από την αρχή αυτού του κειμένου, ένα ενδιαφέρον κουίζ: τι σχέση μπορεί να έχουν τρεις πολιτικοί (από διαφορετικά κόμματα), των οποίων ο φάκελος για την πιθανή εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis έχει αρχειοθετηθεί, δύο πολιτικοί (από το ίδιο κόμμα) που ο αντίστοιχος γι’ αυτούς φάκελος δεν έχει αρχειοθετηθεί κι ένας πολιτικός που είναι ήδη κατηγορούμενος για το συγκεκριμένο σκάνδαλο;

Γιατί, κάτι βαθύ πρέπει να συνδέει τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ανδρέα Λοβέρδο για να αποφασίσουν να καταθέσουν… παρέα ένα υπόμνημα στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να κάνουν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, ζητώντας όχι απλά να αρθεί το καθεστώς προστασίας στους δύο μάρτυρες του σκανδάλου Novartis αλλά να τους αποδοθεί κατηγορία για συναυτουργία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Εν ολίγοις, η «παρέα των έξι» (ας την πούμε έτσι), που φαίνεται ότι αποτελούν πλέον το «κόμμα Novartis», αφού μας αποκαλύφθηκε επίσημα… ως παρέα, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον ρόλο ανακριτών και εισαγγελέων, δημοσιοποιώντας σαφείς υποδείξεις για το έργο τους, απροκάλυπτα και κυνικά.

Μήπως, όμως, με αυτήν την κίνηση η «παρέα των έξι» αποκάλυψε τελικά την πραγματική συμμορία πίσω από το πραγματικό σκάνδαλο; O κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, που σήμερα είναι υπουργός Ανάπτυξης και του οποίου ο φάκελος για την πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis δεν έχει αρχειοθετηθεί ακόμη, επιχείρησε να εντείνει την παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εάν δεν αφαιρεθεί η προστασία από τους ανθρώπους αυτούς, τότε ο ελληνικός λαός ποτέ δεν θα μάθει τις λεπτομέρειες αυτής της σκευωρίας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα το καταλάβουν αυτοί που έχουν την ευθύνη» έγραψε χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας παράλληλα το υπόμνημα που υπέγραψε… με την παρέα του.

Το πιο ενδιαφέρον, βέβαια, είναι ότι το συγκεκριμένο υπόμνημα υπογράφει ακόμη και ο Ανδρέας Λοβέρδος, στον οποίον έχει ασκηθεί δίωξη για το σκάνδαλο Novartis και τον οποίο θέλουν τα υπόλοιπα μέλη της… παρέας του να αθωώσουν, προτού καν βγει η απόφαση από τη Δικαιοσύνη. Φυσικά, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός, αφού στο βιβλίο που εξέδωσε πριν από μερικούς μήνες ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας» είχε αναφερθεί με θερμά λόγια για όλα τα μέλη της «παρέας των έξι», με τα οποία αποκάλυπτε πως είχε συναντήσεις προκειμένου να διαχειριστούν… τις υποθέσεις τους γύρω από το σκάνδαλο αλλά και να σχεδιάσουν το στήσιμο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που εξέτασε δήθεν το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας γύρω από την υπόθεση Novartis.

Aυτός ο σχεδιασμός, όμως, όπως τον περιέγραφε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, αποτελεί προφανώς την πραγματική σκευωρία που εξυφάνθηκε για να καλυφθεί το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, που κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία. Και αυτό το υπόμνημα είναι απλά ακόμη μία απόδειξη. Το γιατί η «παρέα των έξι» αποφάσισε αυτήν την -αψυχολόγητα- κατά μέτωπον παρέμβαση αυτή τη χρονική στιγμή θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα