Ο Αδωνις παραδέχτηκε επιτέλους το «τσουνάμι» ακρίβειας

Ακόμα και ο Αδωνις Γεωργιάδης (κεντρική φωτό) παραδέχεται πλέον τις ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Μπορεί μέχρι σήμερα ο αρμόδιος υπουργός να διαφήμιζε πόσο έχουν συμβάλει το καλάθι του νοικοκυριού και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην αναχαίτιση της ακρίβειας, τα νοικοκυριά όμως βιώνουν εδώ και μήνες στο πετσί τους την εκτόξευση των τιμών στα περισσότερα προϊόντα, με το υπουργείο απλά να παρακολουθεί.

«Εχουν ξεκινήσει ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε διάφορα προϊόντα, της τάξεως του 5%-10%, όπως σε γαλακτοκομικά, κρέατα, απορρυπαντικά, και είναι ανατιμήσεις που έχουν να κάνουν με όλη την αύξηση του πληθωρισμού του τελευταίου τριμήνου του έτους -το τελευταίο τρίμηνο δεν είχαμε καθόλου ανατιμήσεις- και όλη η πληθωριστική πίεση που μαζεύτηκε σε διάφορα προϊόντα Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο αποτυπώνεται στις αυξήσεις που κάνουν οι εταιρίες τον Ιανουάριο» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το καλάθι του νοικοκυριού έχει συμβάλει στη συγκράτηση των τιμών σε βασικά προϊόντα, με το 50% των πωλήσεων των σούπερ μάρκετ να είναι από το καλάθι. Υπενθύμισε ότι εξετάζεται η προσθήκη επώνυμων προϊόντων, ενώ γνωστοποίησε ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα της κάρτας αγορών (το περίφημο market pass) για να αρχίσουν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις και εντός του Φεβρουαρίου θα γίνουν και οι πρώτες πληρωμές.

Αναφερόμενος στις χειμερινές εκπτώσεις, τόνισε ότι τα εμπορικά καταστήματα είναι υποχρεωμένα, βάσει της νομοθεσίας, το ποσοστό έκπτωσης που αναγράφουν στις βιτρίνες τους να είναι σε σύγκριση της σημερινής τιμής με την τιμή προ 30 ημερών και όχι από αυτήν πριν από μία εβδομάδα, για να αποφευχθούν οι πλασματικές εκπτώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα