Και η Αρχή για το ξέπλυμα θα ελέγχει τα δημόσια έργα

Από το… μικροσκόπιο της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες θα περάσουν τα δημόσια έργα που εκτελούνται από περιφέρειες και δήμους σε όλη τη χώρα.

Μετά την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για την εκτέλεση των έργων στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία «Daniel», τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ε.τ. αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης (κεντρική φωτό), ο οποίος αρχίζει έρευνα για καταγγελίες που αφορούν διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε δημόσια έργα.

Οπως αποκαλύπτουν το site dikografies και η Μαίρη Μπενέα, η αρχή έγινε από την Κάσο, από όπου άρχισε έρευνα ο κ. Βουρλιώτης, δίνοντας εντολή να γίνουν φύλλο και φτερό όλα τα κονδύλια που διατέθηκαν στο νησί από το 2015 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την τελευταία οκταετία, η οποία δύναται να ερευνηθεί ποινικά για την άσκηση διώξεων κατά των υπευθύνων για τυχόν κατασπατάληση κονδυλίων του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τοπικούς άρχοντες και εργολάβους.

Ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έστειλε έγγραφο στον Δήμο Κάσου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία υπάγεται το νησί, ζητώντας λεπτομερή αναφορά για το τι κονδύλια δόθηκαν, πού πήγαν τα χρήματα, ποια έργα χρηματοδοτήθηκαν, καθώς επίσης εάν έγινε -όπως απαιτεί ο νόμος- έλεγχος από την Περιφέρεια για όλα τα παραπάνω. Ο κ. Βουρλιώτης άρχισε την έρευνα με βάση συγκεκριμένες καταγγελίες που έχουν φτάσει στην ανεξάρτητη Αρχή.

Ανάλογες καταγγελίες φαίνεται πως υπάρχουν και σε άλλους δήμους και περιφέρειες της χώρας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον επόμενο μήνα. Η ανεξάρτητη Αρχή θα εξετάσει όλες τις καταγγελίες για να διαπιστώσει αν υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών κατά τοπικών Αρχών και εργολάβων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα