«Μαγνήτης» πλοίων

Την ώρα που το ελληνικό νηολόγιο αιμορραγεί και τα εγγεγραμμένα σε αυτό πλοία μειώνονται κάθε χρόνο τις τελευταίες δεκαετίες, το Λουξεμβούργο, μία εν πολλοίς άναυτη χώρα, προσελκύει πλοία!

Ενέγραψε, μάλιστα, και το πρώτο ελληνικό και έχει σήμερα περί τα 200 πλοία νηολογημένα, όταν η Ελλάδα, η χώρα με τη μεγαλύτερη ναυτιλία παγκοσμίως, έχει – δεν έχει 500.

Το μυστικό κρύβεται στην απλότητα της διαδικασίας εγγραφής και την ξεκάθαρα φιλική προς τη ναυτιλία φιλοσοφία. Κράτος παραδοσιακά φιλικό στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις, με λίαν ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο, ήταν αναμενόμενο να αρχίσει να διεισδύει και στην ποντοπόρα ναυτιλία.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, η μία κυβέρνηση μετά την άλλη εξαγγέλλουν μείωση της γραφειοκρατίας και -αν και κάποια βήματα γίνονται- αποτέλεσμα δεν έρχεται.









Advertisement 3
spot_img

Ροή ειδήσεων










spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ