Γιώργος Τράγκας: «Υποκριτική και καταστροφική η συμπεριφορά του Μητσοτάκη απέναντι στην κοινωνία»

Με χειμαρρώδη λόγο και διάθεση για σοβαρές ρήξεις, ο Γιώργος Τράγκας άνοιξε τα χαρτιά του στη «δημοκρατία», αποκαλύπτοντας τις πολιτικές πιέσεις που τον οδήγησαν σε αλλαγή των επαγγελματικών πλάνων του.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Ριζούλη

Από σήμερα αρχίζει τη νέα του ραδιοφωνική εκπομπή στον Ελλάδα 94,3, κάθε πρωί στις 8 (η γνωστή του ώρα), αλλά και τη συνεργασία του με τη «δημοκρατία». Με καταιγιστικό τρόπο -όπως πάντα- αναφέρεται με σκληρά λόγια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επιτίθεται στους κ. Τσιόδρα και Κοντοζαμάνη, αποδίδοντάς τους σκοπιμότητες, στη Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει οικονομικά δεινά άνευ προηγουμένου και εκφράζει σοβαρούς φόβους για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων.

Κύριε Τράγκα, η αποχώρησή σας από τα Παραπολιτικά συνοδεύτηκε από καταγγελίες για προσπάθεια φίμωσης. Τι ακριβώς συνέβη και γιατί φύγατε;

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Όμως έχω δημιουργήσει ισχυρά αντισώματα για τέτοια περιστατικά. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχω βρεθεί στην ίδια θέση και έχω υποχρεωθεί να αλλάξω σταθμό έπειτα από επέμβαση μιας εκτελεστικής εξουσίας, μιας κυβέρνησης. Σ’ αυτή την περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης επενέβη βιαίως και απαίτησε την απομάκρυνσή μου γιατί δεν ανέχεται την κριτική.

Δεν την ανέχεται από κανέναν δημοσιογράφο και, κατά τη γνώμη μου, πολύ περισσότερο από μένα. Και στο παρελθόν το επιχείρησε. Όχι μόνο με προειδοποιητικά – απειλητικά μηνύματα, αλλά και με εξώδικο, όταν ήμουν στον Real Fm. Η αντίδρασή του αφορά σχόλιά μου, πολλά εκ των οποίων ήταν σατιρικά! Ορισμένα και για την εμφάνισή του. Το Μαξίμου έχει στενές σχέσεις με τα Παραπολιτικά. Επενέβη και πίεσε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μου ζητηθεί να διακόψουμε το συμβόλαιο, πράγμα που έγινε ειρηνικά και αζημίως.

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα στο οποίο αναφερόσασταν και «ερεθίζει» τον σημερινό πρωθυπουργό ή πρόκειται για προσωπική κόντρα;

Ο κ. Μητσοτάκης έχει βεντέτα μαζί μου, αλλά η βεντέτα αυτή είναι μόνο στο δικό του μυαλό! Είναι ο μοναδικός Ελληνας πολιτικός που δεν μου έχει δώσει συνέντευξη. Ο πατέρας του, παρότι του ασκούσα δριμύτατη κριτική την περίοδο ’90-’93, μου παραχώρησε πολλές συνεντεύξεις. Για παράδειγμα, την περίφημη πολυσέλιδη συνέντευξη για το περιοδικό «Crash», το 1993, λίγο μετά την πτώση του, τότε που αναρωτήθηκε όλη η Αθήνα γιατί την έδωσε σ’ εμένα, «σ’ αυτόν που τον ανέτρεψε», όπως έλεγαν. Και μάλιστα έκανε αυτοκριτική για την αποστασία, ενώ η Μαρίκα, που ήταν δίπλα του, φώναζε «εγώ του έλεγα να ξαναπάει στον βασιλιά και να μην αποστατήσει».

Και η αδελφή του σημερινού πρωθυπουργού μού έχει παραχωρήσει ένα πλήθος συνεντεύξεων γραπτών σε εφημερίδες, σε περιοδικά, συνεντεύξεις στην τηλεόραση, στα ραδιόφωνα παντού. Ο ίδιος δεν ήθελε ποτέ να μου δώσει συνέντευξη. Μου ζήτησε όμως να στηρίξω τη γυναίκα του μια φορά. Με πήρε στο τηλέφωνο, όταν εδέχετο επιθέσεις, και συναντηθήκαμε σε ένα διαμέρισμα του Παγκρατίου. Του είπα ότι εγώ δεν χτυπάω γυναίκες πολιτικών. Εκείνος απάντησε: «Ξέρεις, εγώ θα γίνω πρωθυπουργός και θα κάνω τη διαφορά».

Ξέρετε ποια είναι η δική μου διαφορά από τον κ. Μητσοτάκη; Εγώ ανήκω στον χώρο της δημοκρατικής Κεντροδεξιάς στη βάση των ιδρυτικών αρχών του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκρουστικός πολιτικά και βαθιά νεοφιλελεύθερος. Δεν είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο. Είναι ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία, σε αυτή τη Ν.Δ. που εγώ γνώρισα και πίστεψα. Η όλη του συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία είναι υποκριτική και καταστροφική. Και θα το δείτε σύντομα.

Ωστόσο, κύριε Τράγκα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή είναι στα καλύτερά του. Με διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και με μεγάλη αποδοχή.

Είναι σίγουρο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ζουληγμένη, μαραμένη. Πέντε χρόνια στην εξουσία έχει διαπράξει το ιδιαζόντως ειδεχθές κακούργημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει πληγώσει τον κόσμο με έναν χείμαρρο ψεμάτων. Το ποσοστό που πήρε ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ μεγάλο κατά τη γνώμη μου και οφείλεται προσωπικά στον ίδιο, σε τίποτα περισσότερο. Οι ελπίδες στράφηκαν προς τον Μητσοτάκη για να αναζωπυρώσει το εμπόριο, την αγορά, να βοηθήσει τη μεσαία τάξη, να βελτιώσει τα πράγματα. Δυστυχώς, όμως, υπακούει σε κελεύσματα ξένων κέντρων.

Στο Βερολίνο, στο ίδρυμα Soros, στο ίδρυμα Gates και άλλους. Έχει μέσα στα σπλάχνα της κυβέρνησης πολλούς ανθρώπους του ιδρύματος Soros. Επίσης, πήρε ακραίες αποφάσεις για την υπόθεση του κορωνοϊού, ο οποίος στατιστικά είναι ανύπαρκτος στην Ελλάδα. Το lockdown κατάφερε καίριο πλήγμα κατά της εθνικής οικονομίας. Και μην πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση, αν πάρει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα τα δώσει εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες. Θα τα κατευθύνει προς την ομάδα των φίλων της, στην ελίτ.

Για τα τα γκάλοπ όμως δεν μου απαντήσατε. Είναι μαγική εικόνα;

Τα γκάλοπ θα γκρεμιστούν σαν τραπουλόχαρτα εντός ολίγου. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως μπορεί να ελέγξει τις λαϊκές αντιδράσεις. Όλη αυτή η πλύση εγκεφάλου, η λοβοτομή που γίνεται από τα δελτία ειδήσεων, κατά τη γνώμη μου, αποβλέπει σε μια νέα παθητικοποίηση του ελληνικού λαού. Είχαμε το δόγμα του σοκ στο Μνημόνιο επί δέκα χρόνια, είχαμε τη Marfin, η οποία δημιούργησε συλλογικά ενοχικά συμπλέγματα στον ελληνικό λαό. Η Marfin ήταν πράξη πρακτόρων. Είναι περίεργο ότι ποτέ δεν συνελήφθησαν, άνθρωποι που τους είδαν ήταν δεκάδες τριγύρω. Τώρα επιστρατεύεται ο φόβος του κορωνοϊού.

Άρα είναι βολικές η καραντίνα και η πανδημία για την κυβέρνηση;

Όταν μας λένε «μην κάνεις διαδήλωση, μην κάνεις πορεία, μην κάνεις συγκέντρωση, γιατί μπορεί να μολύνεις τον διπλανό σου ή να κολλήσεις Covid-19», αυτό τι είναι; Ο Μητσοτάκης λέει «μην αγανακτείς, εγώ σου έσωσα τη ζωή, αρκέσου σε αυτά και μη ζητάς περισσότερα. Μπορεί να πεινάσεις, αλλά πρέπει να έχουμε την υγειά μας». Ε, λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι υγεία χωρίς εργασία δεν υπάρχει, ούτε υγεία χωρίς δημοκρατία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς θέατρα, κινηματογράφους, φεστιβάλ, μουσικές εκδηλώσεις.

Μιλάτε για κλίμα εκφοβισμού. Είμαστε σε εποχή φίμωσης των ελεύθερων φωνών και μονοφωνίας στην ενημέρωση;

Πιστεύω ότι είμαστε στην εποχή της εξαγοράς! Το τσουβάλι των εκατομμυρίων στα κανάλια παρήγαγε τον ιό της φοβίας προς όλους τους Έλληνες. Και μην ξεχνάμε ποιοι πρωτοστάτησαν. Οι ίδιοι που χειρίστηκαν την αγορά εμβολίων για τον Η1Ν1. Ο φτωχός λαός πλήρωσε δεκάδες εκατομμύρια, αγόρασε εκατομμύρια παρτίδες εμβολίων και τα πέταξαν όλα στη χωματερή. Ο κ. Κοντοζαμάνης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, και ο κ. Τσιόδρας, τότε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εισηγήθηκαν εκείνη την αγορά. Προσέξτε όμως και όσα έγιναν τώρα.

Ο κ. Τσιόδρας Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή έλεγε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα, Τρίτη Πέμπτη Σάββατο ότι δεν πρέπει. Μία ότι τα παιδιά θα κολλήσουν τις γιαγιάδες και τους παππούδες και μετά ότι είχαν ένα ένζυμο στη μύτη που είναι φραγμός για την είσοδο του κορωνοϊού. Ο κ. Τσιόδρας μιλούσε κάθε μέρα για υποκείμενα νοσήματα, αλλά ποτέ δεν ανέφερε ποια είναι αυτά τα υποκείμενα νοσήματα. Ήταν καρκίνος σε προχωρημένα στάδια, βαρύτατα καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που είναι η τρίτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα, πολυοργανική ανεπάρκεια, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Ποτέ δεν ανέλυσε τι είναι τα υποκείμενα νοσήματα, γιατί όλος αυτός ο τρόμος που περνούσε μέσα στα σπίτια θα κατέρρεε. Έφτασε στο σημείο να αποκαλύψει ότι εγγράφουν ως θύματα του Covid-19 και νεκρούς από εγκεφαλικές αιμορραγίες. Ο κ. Τσιόδρας είναι επιχορηγούμενος καθηγητής από την Glaxosmithkline. Όπως και άλλοι συνάδελφοί του από άλλες εταιρίες. Νόμιμα είναι αυτά τα λεφτά, δεν λέω. Αλλά είναι πολλά λεφτά. Δεν είναι και πολύ ηθικό να τρομοκρατείς τον κόσμο, να χάνει τη δουλειά του, να κλείνει τις επιχειρήσεις του κι εσύ να παίρνεις πολλά χρήματα…

Ο αντίλογος σε όσα λέτε είναι ότι, αν δεν παίρναμε μέτρα, θα συνέβαινε κι εδώ ό,τι στην Ιταλία. Είδατε τα χιλιάδες φέρετρα, φαντάζομαι.

Σε διάφορα μέρη του κόσμου ήδη αποκαλύπτεται ότι οι περισσότεροι θάνατοι, υψηλότατα ποσοστά, ήταν από αυτά τα υποκείμενα νοσήματα. Η Ισπανία ήδη μείωσε τον αριθμό των νεκρών και λέει ότι έγινε λάθος! Το υποκείμενο νόσημα δεν λέει τίποτα, είναι αφηρημένο. Ο κ. Τσιόδρας ήταν ευθυγραμμισμένος με το παιχνίδι που έπαιξαν ο Αιθίοπας Γκεμπρεγέσους, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, και ο Μπιλ Γκέιτς, δηλαδή την απόκρυψη πληροφοριών.

Στις ενημερώσεις του περισσότερες από δύο φορές πήρε το μέρος του Πεκίνου και είπε ότι δεν πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας. Δηλαδή επέκρινε τις απόψεις του Τραμπ, του Πομπέο, της CIA. Γιατί; Γιατί ήταν τόσο βέβαιος για την αξιοπιστία του Πεκίνου; Γιατί ήταν τόσο βέβαιος για τη φερεγγυότητα του Αιθίοπα Γκεμπρεγέσους, που θεωρείται υπεύθυνος για παραπληροφόρηση σε άλλες δύο περιπτώσεις επιδημιών στην Αφρική;

Ανοίγει διεθνής έρευνα εναντίον του, απ’ ό,τι φαίνεται.

Βεβαίως! Θα ποινικοποιηθεί αυτή η έρευνα. Ο Γκεμπρεγέσους θα καθίσει στο σκαμνί. Είναι υπάλληλος σε δύο διοικητικά συμβούλια εταιριών του Μπιλ Γκέιτς. Είναι πασίγνωστο. Αυτός ο κύριος έχει ευθείες γραμμές με την Αθήνα.

Πιστεύετε ότι θα μάθουμε την αλήθεια για το τι έγινε αυτή την περίοδο;

Θα τη μάθουμε, παρότι βολεύει πολύ αυτή η κατάσταση. Βόλεψε το lockdown. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρότερο, έτσι απορρυθμίζονται τα πάντα και μαζί τους η αγορά. Ο κ. Μητσοτάκης έφερε στη χώρα την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως: τη φτώχεια, την ένδεια. Αυτή οδηγεί σε μολυσματικές ασθένειες, μείωση προσδόκιμου ζωής, καθίζηση του βιοτικού επιπέδου, ψυχικά νοσήματα.

«Πιθανή η διμερής διαπραγμάτευση με Τουρκία, από όπου θα έχουμε απώλειες»

Φοβάστε ότι η οικονομική δυσπραγία που έρχεται μπορεί να έχει επίπτωση και στα εθνικά θέματα; Εσείς συχνά μιλάτε για τον φόβο εθνικής συρρίκνωσης.

Η κακή οικονομική κατάσταση επιφέρει βλάβες στην Άμυνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ικανές, όμως είμεθα μικρή χώρα που δεν έχει εφεδρείες. 600.000 νέοι έφυγαν στο εξωτερικό λόγω Μνημονίου και η Ελλάδα είναι χώρα γερόντων. Αν αύριο έρθουμε μύτη με μύτη με την Τουρκία και υπάρχει ένα… τζατζ, ένα θερμό επεισόδιο, τι λέτε να γίνει; Πιθανόν να μας πάνε σε ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης, διμερούς διαπραγμάτευσης, υπό διεθνή εποπτεία, από το οποίο θα φύγουμε με απώλειες. Εγώ βλέπω ότι δεν έχουμε φίλους πια. Οι Ιταλοί κάνουν κοινές περιπολίες στη Λιβύη με τους Τούρκους.

Οι Τούρκοι πήραν ναύσταθμο στην Αλβανία, τα υποβρύχιά τους αλωνίζουν στο Ιόνιο. Στην ανατολική Μεσόγειο έφυγαν όλες οι εταιρείες πετρελαίων. Μείναμε μόνοι, δεν κάναμε αποκλειστική οικονομική ζώνη με την Κύπρο ούτε με την Αίγυπτο. Η Αίγυπτος άρχισε να κουβεντιάζει με την Τουρκία, ενώ το Ισραήλ άρχισε επαφές με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας. Με εκπλήσσουν η παρατεταμένη σιωπή και η παραλυσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ενώ είχε ειδοποιηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τον Ερντογάν για την κήρυξη ΑΟΖ με τον Σάρατζ, δεν έκανε τίποτα. Ποιος του είπε να μην κάνει τίποτα; Το Βερολίνο;

Υπάρχει όμως εθνική ενότητα για την αντιμετώπιση της Τουρκίας.

Τι να σας πω… «Σημαία» της γιορτής για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία είναι η κυρία Αγγελοπούλου! Θα στριφογυρίζουν στους τάφους τους οι ήρωες του ’21! Όρισαν εκπρόσωπο του πολύπαθου πληγωμένου ελληνικού λαού μια δισεκατομμυριούχο της αθηναϊκής ελίτ. Αυτό είναι εθνική παράνοια.

Επιστρέφω με χαρά σε εφημερίδα

Κύριε Τράγκα, ένα σχόλιο για τη συνεργασία σας με τη «δημοκρατία», που ουσιαστικά σήμερα εγκαινιάζουμε.

«Με χαρά επιστρέφω σε εφημερίδα. Εγώ είμαι παλιός εφημεριδάς. Αισθάνομαι ικανοποίηση που θα γράφω και στη “δημοκρατία”. Τη θεωρώ μαχητική εφημερίδα, αγωνιστική, με πατριωτικά χαρακτηριστικά και μπορώ να πω ότι ψάχνει τα θέματα σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς».

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα