Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Θέλουν να με στραγγαλίσουν. Αρνούνται να μου δώσουν προθεσμία για να καταθέσω»

Σε νέες θλιβερές μεθοδεύσεις επιδίδεται η πλειοψηφία της Προανακριτικής, αποσκοπώντας στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την απόλυτη ανυπαρξία οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου τελέσεως αδικήματος εκ μέρους του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η Ν.Δ. αρνήθηκε να δώσει στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης προθεσμία προκειμένου να καταθέσει, παρόλο που ακόμη και παραμονές της κατάθεσής του στην Προανακριτική δεν είχε λάβει ακόμη το σύνολο της ογκωδέστατης δικογραφίας!

«Θέλουν να με στραγγαλίσουν. Αρνούνται να μου δώσουν προθεσμία για να καταθέσω» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι έχει μετατρέψει την Προανακριτική σε πλυντήριο σκανδάλων, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, στη «λίστα Λαγκάρντ», αλλά και στην υπόθεση Βγενόπουλου. Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε ότι έρχονται κι άλλα… σκάνδαλα, αποκαλύπτοντας ότι μέσα από τα έγγραφα που του δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα διαψεύδονται οι ισχυρισμοί ότι η υπόθεση Novartis στοιχειοθετήθηκε μόνο από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. «Εγώ θα ξενυχτήσω στο διάβασμα, αυτοί θα ξενυχτήσουν από την αγωνία και τον τρόμο, να δει η παρεούλα τους τι έχουν κάνει» είπε μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος στους δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός καταθέτει τελικώς αύριο, καθώς η επιτροπή διέκοψε προκειμένου να εξεταστούν οι ενστάσεις ακυρότητας συνολικά 43 σελίδων που υπέβαλε ο Δημήτρης Τσοβόλας, και μάλιστα ύστερα από παρέμβαση του «γαλάζιου» προέδρου Ιωάννη Μπούγα. Η Ν.Δ. εμφανίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση με δύο γραμμές, καθώς ο κ. Μπούγας πρότεινε να του δοθεί η προθεσμία μέχρι να γνωμοδοτήσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, παρόλο που νωρίτερα ο εισηγητής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης αρνήθηκε κατηγορηματικά να δοθεί προθεσμία στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Πλεύρης, μάλιστα, σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού, κάλεσε τον τέως αναπληρωτή υπουργό να του… υποβάλει μήνυση, όταν ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι «γελοιοποιεί τον θεσμό» της Προανακριτικής. Απαντώντας, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποκάλεσε τον εισηγητή της Ν.Δ. «αλαζόνα» και «ψεύτη», σχολιάζοντας πως έχει πάρει τον κακό δρόμο.

«Θυμηθείτε τη Νυρεμβέργη που κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους επικαλούνταν τις εντολές των ανωτέρων τους αλλά δεν γλίτωσαν από την καταδίκη» σχολίασε μάλιστα ο ίδιος, με βουλευτές της Ν.Δ. να φωνάζουν «μας απειλεί». Ο κ. Παπαγγελόπουλος επικαλέστηκε, ακόμη, απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικαστική για την Τουρκία έπειτα από προσφυγή του Οτσαλάν, καθώς παραβιάστηκαν τα υπερασπιστικά δικαιώματά του, αφού του έδωσαν προθεσμία 17 ημερών για να διαβάσει 17.000 σελίδες της δικογραφίας.

«Φανταστείτε τι θα συμβεί με αυτούς τους κυρίους. Θα χρεώσουν την Ελλάδα με τις καταδίκες που θα δεχθούν, εκτός των άλλων ποινικών ευθυνών που έχουν» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της Ν.Δ. οφείλεται στην επικείμενη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Κι αυτό διότι πιθανή αρνητική γνωμάτευση του Συμβουλίου αναφορικά με τη δικαιοδοσία ή μη της Προανακριτικής να καλεί ως ύποπτα μη πολιτικά πρόσωπα θα συνιστούσε μείζον πλήγμα και σοβαρή ήττα για την κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Συμβουλίου, η κλήση των Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου είναι στον αέρα, με την τελευταία, μάλιστα, να απαντά στην ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή, μετά το δημοσίευμα της «δημοκρατίας», δηλώνοντας πως οι τελευταίες αποκαλύψεις έχουν κάνει τον κ. Μιωνή «να χάσει την ψυχραιμία του». Μάλιστα, η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι έχει δώσει ήδη εντολή στους δικηγόρους της να καταθέσουν και άλλη μήνυση στον Ισραηλινό επιχειρηματία, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα