Τώρα τρέχει για κυρώσεις ο Νίκος Δένδιας

Ισχυρότατα μέτρα κατά της Τουρκίας θα ζητήσει ο υπ. Εξωτερικών από τους απρόθυμους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες

Να θέσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προ των ευθυνών τους θα επιχειρήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, καθώς σήμερα συζητιέται στις Βρυξέλλες το θέμα της Τουρκίας. Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Ενδεχόμενο το οποίο όμως μόνον σίγουρο δεν είναι, καθώς πλέον στην ελληνική πλευρά υπάρχει σαφής εικόνα των χωρών οι οποίες δεν θέλουν να «διαταράξουν» τις σχέσεις τους με την Άγκυρα.

Ο Νίκος Δένδιας θα έχει επίσης μαζί με τον κ. Χριστοδουλίδη σύσκεψη με τον Ζοζέπ Μπορέλ -η στάση του οποίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγκυρα έγινε στόχος έντονης κριτικής από Ελληνες ευρωβουλευτές- αλλά και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη (προκειμένου να τεθούν τα ζητήματα κυρώσεων στην Τουρκία όχι μόνον για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, για το οποίο ο Ν. Δένδιας ζήτησε να υπάρξει πρωτοβουλία της UNESCΟ, αλλά και των Ηνωμένων Εθνών).

Μάλιστα, απευθυνόμενος στην πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Νίκος Δένδιας προειδοποίησε ότι «δεν θα της αρέσει καθόλου αυτό που θα συμβεί, εάν δεν πάρει γρήγορα θέση προκειμένου να το αποτρέψει», μια σαφή αναφορά στην ελληνική αντίδραση σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αναφορά η οποία έρχεται λίγες μόνον ώρες μετά το άρθρο του σε εφημερίδα, στην οποία έδινε ιδιαίτερο βάρος στη συνεργασία της χώρας μας με χώρες-κλειδιά στην περιοχή, όπως είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και αναφορά στην υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που έχει εκφραστεί, όπως σημείωσε, «ηχηρά και από τα πλέον αρμόδια χείλη». Στο ίδιο άρθρο σημειώνονται η «αδιάρρηκτη σύμπλευση Ελλάδας – Γαλλίας» και η πρόσφατη συμφωνία με την ΑΟΖ με την Ιταλία, ενώ οι αναφορές στην Ε.Ε. είναι αρκετά… ουδέτερες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα