Σε… απομόνωση τρεις υπουργοί λόγω κορονοϊού

Γεωργιάδης, Παπαθανάσης, Πλακιωτάκης μπήκαν σε καραντίνα έπειτα από συνάντηση με Ισραηλινό επενδυτή που διαγνώστηκε θετικός.

Τρεις υπουργοί σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, σε μόλις μία μέρα, και το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης κλειστό για να γίνει απολύμανση. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επίσκεψης κάποιου επενδυτή από το εξωτερικό προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης βρίσκονται πλέον σε καραντίνα στο σπίτι τους, έπειτα από υπηρεσιακές συναντήσεις τους με έναν -όπως προκύπτει από τις πληροφορίες- Ισραηλινό επενδυτή που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Βέβαια, εδώ προκύπτει το ζήτημα αν οι υπουργοί τηρούσαν τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, αν φορούσαν δηλαδή μάσκα ή αν αυτή χρησιμοποιείται μόνον στα τηλεοπτικά πλάνα. Πάντως η καραντίνα των υπουργών απαιτείται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ σχετικά με πρόσωπα που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι υπουργοί αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα των δικών τους εξετάσεων και μόνον από τη στιγμή που θα διαγνωστούν αρνητικοί θα μπορέσουν να βγουν από την… απομόνωση.

Το κτίριο των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα εκκενώθηκε προκειμένου να γίνει η απαραίτητη απολύμανση και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες των υπουργείων θα επαναλειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα. Λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης δεν συνόδευσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη χθεσινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να πρέπει να τη διαχειριστεί σχεδόν… μόνος του.

Πάντως σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι λίγα λεπτά προτού αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη και ενώ δεν είχαν ακόμη συναντήσει τον πρωθυπουργό έμαθαν ότι πρέπει να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι τους. Φαντάζεστε να είχαν καθυστερήσει λίγο ακόμη και εκτός από τους τέσσερις υπουργούς να είχαμε και τον πρωθυπουργό σε καραντίνα;

Κ. Καραμανλής: Άμεση δημοπράτηση του εναέριου αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης

Την άμεση δημοπράτηση του εναέριου αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης, του λεγόμενου Flyover, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη συνάντησή του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν μια σειρά από έργα υποδομής, τα οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, η εξέλιξη των σημαντικών οδικών και άλλων υποδομών σε όλη την κεντρική Μακεδονία, τα έργα που κατασκευάζονται με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, αλλά και τα ζητήματα στο μετρό της Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ. Μετά το πέρας της σύσκεψης, που διήρκεσε περισσότερη από μιάμιση ώρα, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Εχουμε δώσει λύσεις σε τρεις σημαντικές εκκρεμότητες, που επί πολλά χρόνια έμεναν στα συρτάρια του υπουργείου. Πρόκειται για έργα ευθύνης της Εγνατία Οδός Α.Ε.: Το “ορφανό” χιλιόμετρο στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και ο δρόμος Θέρμη – Γαλάτιστα. Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκεται η πρόοδος του Fly Over στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Είμαστε κοντά στη δημοπράτηση του έργου, που θα αναβαθμίσει το συγκοινωνιακό και μεταφορικό έργο στην Κεντρική Μακεδονία και θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά τη Θεσσαλονίκη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα