Ο Τσαβούσογλου προκαλούσε με ψεύδη και ο γεν. γραμματέας τον άκουγε αμίλητος

Με… φέσι ο Στόλτενμπεργκ!

Η έλλειψη ενημέρωσης στα εθνικά θέματα έχει φτάσει σε τέτοια τραγικά επίπεδα, που όλα όσα μας αφορούν τα μαθαίνουμε είτε από τους Ευρωπαίους είτε από το ΝΑΤΟ ή -και αυτό είναι το χειρότερο- από τους Τούρκους, όπως την αναβολή της συνάντησης Τουρκίας – Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για να προχωρήσει η συμφωνία που ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Έχει περάσει μια εβδομάδα από την ανακοίνωση της συμφωνίας και ακόμη δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό της. Τι ακριβώς περιλαμβάνεται στον μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων, πέρα από την τηλεφωνική γραμμή, για την οποία το μόνο που μάθαμε είναι ότι υπάρχει.

Έχουμε συμφωνήσει -και τι- σε τυχόν παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου; Έχουμε συμφωνήσει -και τι- όσον αφορά τους πλόες των τουρκικών πλοίων, αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι Τούρκοι ήδη διαμηνύουν ότι το «Oruc Reis» θα βγει για έρευνες νότια της Κρήτης, στην περιοχή του ψευδοσυμφώνου Τουρκίας – Λιβύης;

Με αυτά τα δεδομένα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην Τουρκία, είχε συναντήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, τον οποίο άκουσε στη συνέντευξη Τύπου να επιδίδεται σε ένα παραλήρημα κατά της Ελλάδας, που την έδειξε ως υπεύθυνη της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο: «Δεν θέλουμε να συμβεί ατύχημα στην ανατολική Μεσόγειο. Μετά τα γεγονότα έχουμε λάβει μέτρα για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και για τους Τουρκοκυπρίους. Το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία. Δεν θέλουμε ένα ατύχημα μεταξύ των συμμάχων». Η προκλητικότητα Τσαβούσογλου δεν σταμάτησε στα Ελληνοτουρκικά, αλλά απαίτησε από το ΝΑΤΟ να ζητήσει την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων της Αρμενίας από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το οποίο, όπως είπε, ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν!

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δεν απάντησε στον Τσαβούσογλου, παρά μόνο για τους ρωσικούς πυραύλους S-400, τους οποίους σκέφτεται να ενεργοποιήσει η Τουρκία, ενώ δήλωσε την ικανοποίησή του για τον μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων που αποφάσισαν οι δύο χώρες.

Δεύτερος σταθμός του Στόλτενμπεργκ μετά την Αγκυρα η Αθήνα. Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνομιλίες και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ θα γίνει δεκτός και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα