Πτωχευτικός: Πρόταση μομφής κατά Χρήστο Σταϊκούρα!

Αιφνιδιαστική κίνηση από τον Τσίπρα προκάλεσε έκρηξη στη Βουλή. Αρχίζει (από σήμερα) τριήμερο-φωτιά

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, αιφνιδιάζοντας άπαντες, και σίγουρα την κυβέρνηση, καθώς ναι μεν οι τόνοι ήταν ιδιαιτέρως υψηλοί με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο, ωστόσο τίποτε απολύτως δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.

«Δεν μπορεί να βουλιάζει η χώρα στα κρούσματα, η οικονομία να βυθίζεται στην ύφεση, το “Oruc Reis” να σουλατσάρει στα 6,5 μίλια και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πώς θα πτωχεύσουν οι Ελληνες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας, επιτιθέμενος στον υπουργό Οικονομικών, επειδή, όπως είπε, εισηγείται αυτόν τον νόμο «έκτρωμα». Βεβαίως, δεν άφησε εκτός κάδρου τον πρωθυπουργό, που επέλεξε να απουσιάζει από τη συζήτηση του νέου Πτωχευτικού, κατηγορώντας τον ότι «κρύβεται» και καλώντας τον να έρθει να «απολογηθεί».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας έφτασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του έλλειψη κοινωνικής και εθνικής ευθύνης και καταγγέλλοντας ότι η πρόταση μομφής ασκείται «καταχρηστικά» επειδή είναι σε εξέλιξη η πανδημία αλλά και το «ζήτημα» με την Τουρκία.

Ο δε Χρήστος Σταϊκούρας, κατά του οποίου στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Αιδώς, Αργείοι. Θέλει πολύ θράσος να τοποθετείται κάποιος με αυτόν τον τρόπο εδώ μέσα». Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή είχε μιλήσει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, για «Σεισάχθεια» και στο τέλος «κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας αρχίζει σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί έως το βράδυ της Κυριακής με τη σχετική ψηφοφορία. Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα θα πρέπει να υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές. Ήδη τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης φανέρωσαν έως έναν βαθμό τις προθέσεις τους, με το ΚΙΝ.ΑΛ. να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα επειδή, όπως υποστηρίζει, «απαλλάσσει τον πρωθυπουργό από τις ευθύνες του και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού». Η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ούτε στην κυβέρνηση ούτε στα μέλη της, ενώ και το ΚΚΕ δήλωσε ότι καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το δε ΜέΡΑ25 σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά «νέα κοκορομαχία», που βοηθά τον πρωθυπουργό «να περάσει στα ψιλά» ο πτωχευτικός νόμος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα