Ανένδοτοι με τις παρελάσεις, πρεμούρα με το Πολυτεχνείο

Η κυβέρνηση παζαρεύει (ελέω lockdown) με… αυτόκλητους επαναστάτες αν θα πραγματοποιηθεί πορεία στις 17 Νοεμβρίου

Σε απαράδεκτα παζάρια με διάφορους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς, αναρχοαυτόνομους και… αυτόκλητους επαναστάτες επιδίδεται η κυβέρνηση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Την ώρα που την 28η Οκτωβρίου απαγόρευσε παρελάσεις, εκδηλώσεις και σε κάποιες περιπτώσεις και κατάθεση στεφάνων, δείχνει πρόθυμη να δεχθεί τη διεξαγωγή της καθιερωμένης πορείας κατά τη 17η Νοέμβρη και ενώ το lockdown λόγω κορονοϊού βρίσκεται προ των πυλών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε σχετικά, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ότι «ο υπουργός Επικρατείας κάνει τις επαφές του με τα άλλα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να έχουμε μια πολιτική συναίνεση ώστε να διαφυλαχθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας και να αποτραπούν συναθροίσεις. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας».

Πάντως, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να μη γίνει η μεγάλη συνάθροιση, να είναι συμβολική η απόδοση τιμής, ενδεχομένως με αντιπροσωπίες των κομμάτων και των πολιτικών δυνάμεων. Να δώσουμε ένα μήνυμα προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλη συνάθροιση, που θα μπορούσε να είναι εστία υπερμετάδοσης».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, τόνισε: «Σημαντικές γιορτές για τη δημοκρατία όπως είναι αυτή της 17ης Νοεμβρίου θα πρέπει να τις σεβαστούμε, αλλά, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σεβαστούμε και τα μέτρα τα οποία είναι για τη ζωή και για την υγεία όλων των κατοίκων».

Αλλά και οι επιστήμονες είναι κάθετα αρνητικοί. «Δεν πρέπει να γίνει η πορεία στην Αθήνα γιατί θα υπάρχει κίνδυνος αυξημένης μετάδοσης ή και υπερμετάδοσης του κορονοϊού» εκτίμησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δε φαίνεται να συναινούν στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Ο Περισσός πριν από λίγους μήνες, παρά τις απαγορεύσεις, γιόρτασε την εργατική Πρωτομαγιά και το ίδιο μοντέλο οργάνωσης θέλει να εφαρμόσει και τώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα