Άγρια κόντρα του πρωθυπουργού με ΚΚΕ και Μέρα25 για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή και για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, με τους Βαρουφάκη και Κουτσούμπα να επιμένουν και να δηλώνουν ότι θα πάνε κι ας τους «χτυπήσει ο Χρυσοχοΐδης», όπως είπε ο γραμματέας του Μέρα25. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι φέτος και λόγω της πανδημίας η τελετή για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη θα πρέπει να είναι λιτή και τα κόμματα να μην καλέσουν και να μην προτρέψουν σε πορείες, οι οποίες από πορείες μνήμης μπορεί να εξελιχθούν σε πορείες πόνου.

«Δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση τέτοια συμπεριφορά» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα πρώτα πυρά στον πρωθυπουργό ήρθαν από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος τον διέκοπτε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Στη συνέχεια, όταν πήρε ο ίδιος τον λόγο, του επιτέθηκε, λέγοντας ότι αυτό που ενοχλεί είναι η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία: «Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια υγεία, οι εκδηλώσεις με μέτρα προστασίας που είναι πολύ καλύτερα και αυξημένα από αυτά που υπάρχουν σε σειρά χώρων που η κυβέρνηση έχει την ευθύνη. Η απαγόρευση της πορείας δεν έχει αφετηρία την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αυτό που χρόνια σάς ενοχλεί, το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενό της και η πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ».

Προκλητικός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος προανήγγειλε ότι αυτός και λίγα μέλη του Μέρα25 θα καταθέσουν στεφάνι: «Θέλετε να καταργήσετε για πάντα την πορεία του Πολυτεχνείου! Αν μας επιτραπεί, με όλες τις αποστάσεις, με ολιγομελή ομάδα, να καταθέσουμε στεφάνι, τότε απαιτούμε το πολιτικό και συνταγματικό μας δικαίωμα να κάνουμε την πορεία. Σας προκαλώ να μας χτυπήσετε. Θα είμαστε οι βουλευτές της Αττικής και εκπρόσωπος της νεολαίας. Θα ζητήσουμε από τα μέλη μας να μην έρθουν! Και σας προκαλώ, κ. Μητσοτάκη, να πείτε στον κ. Χρυσοχοΐδη να μας χτυπήσετε».

Στον παραληρηματικό λόγο του Γιάνη με ένα «ν» ο κ. Μητσοτάκης, φανερά εκνευρισμένος, απάντησε χαρακτηρίζοντας αυτά που είπε «σαχλαμάρες»: «Αντιπαρέρχομαι τις σαχλαμάρες του κ. Βαρουφάκη! Στο Πολυτεχνείο υπήρχαν απ’ όλες τις παρατάξεις, απλά κάποιοι χτίσανε καριέρα πάνω σε αυτό και άλλοι το κράτησαν για τον εαυτό τους. Να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα! Σας τα είπα για την Αντίσταση, θα τα ακούσετε και για το Πολυτεχνείο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα