Μ. Λαζαρίδης: «Τέλος τα χάδια του ΣΥΡΙΖΑ σε τρομοκράτες»

Νέα κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για τα «ρουσφέτια» του ΣΥΡΙΖΑ σε τρομοκράτες σημειώθηκε χθες στη Βουλή με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τις αλλαγές στη σωφρονιστική νομοθεσία, το οποίο, μεταξύ άλλων, αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις λήψης άδειας και μεταφοράς σε αγροτικές φυλακές.

«Σπέρνετε ανέμους, δημιουργείτε φυλακές απελπισμένων κρατουμένων» είπε ο Γ. Ραγκούσης, «περιστέλλετε μέχρι καταργήσεως κατοχυρωμένα δικαιώματα των κρατουμένων» σημείωσε ο Ν. Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο αυτός που ανέδειξε την ουσία ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος τόνισε ότι με το νομοσχέδιο ουσιαστικά επιχειρείται να τελειώσουν τα «δωράκια» του ΣΥΡΙΖΑ σε καταδικασμένους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής της Ν.Δ., «τελειώνουν τα χάδια και αρχίζει η δικαιοσύνη. Σταματάνε τα ρουσφέτια σε τρομοκράτες και επανέρχεται η σωφρονιστική τάξη. Λυπάμαι που πρέπει να σας θυμίσω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η βία δεν έχει ιδεολογία. Είναι βία. Η τρομοκρατία δεν είναι καλή όταν έχει αριστερό ιδεολογικό υπόβαθρο. Είναι τρομοκρατία. Και εμείς την καταδικάζουμε κάθετα, απερίφραστα και στον απόλυτο βαθμό». Στη συνέχεια απαρίθμησε μια σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, «τουλάχιστον όχι πειστικά».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Αυτά που επιχειρούμε σήμερα με το νομοσχέδιο είναι δύο πράγματα: Το πρώτο είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε, να οργανώσουμε δομές διοίκησης για τη διαχείριση και τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και το δεύτερο που επιχειρούμε είναι να βελτιώσουμε σημαντικά το σύστημα σωφρονισμού, έτσι ώστε οι φυλακές να λειτουργήσουν με ασφάλεια, με σεβασμό στην προσωπικότητα, στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα των κρατουμένων, και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την ασφάλεια των φυλακών, των κρατουμένων, των υπαλλήλων που ζουν και εργάζονται καθημερινά στα καταστήματα κράτησης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα