Folli Follie: Νέο e-mail μπλέκει και τον Τσίπρα!

Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία υπάρχει η αναφορά ότι το Μαξίμου επιθυμούσε «συνδρομή» στον όμιλο

Στο κάδρο των ύποπτων συναλλαγών και της άσκησης αθέμιτης επιρροής με στόχο τη στήριξη της Folli Follie μπαίνουν το Μέγαρο Μαξίμου και ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο βάζει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης η ηλεκτρονική αλληλογραφία που έφερε στο φως η ενδιάμεση έκθεση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου από την ελεγκτική εταιρία PwC. Εκτός από την εμπλοκή δύο πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι δικαστικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και ένα ποσό ύψους 80.000 ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με τα e-mails, φέρεται ότι σχετίζεται με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα.

Το όνομα του τέως πρωθυπουργού φιγουράρει σε ένα e-mail του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie, με το οποίο ενημερώνεται ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για τη στήριξη του Μαξίμου. Το επίμαχο e-mail στάλθηκε με ημερομηνία 09/05/2018 και αναφέρει: «Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησής μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Ο κύριος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κύριο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον αντιπρόεδρο από τον κύριο Λαζαρίδη. Είπε και ο κύριος Τρουλίνος να μη βγει ανακοίνωση και να πάμε στις 16.15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ο,τι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 11 Μαΐου 2018, μέσω άλλου e-mail πάλι από τον διευθυντή ασφαλείας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, περιλαμβάνονται στους υποστηρικτές οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο τότε βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης. Κεντρικό ρόλο στην ηλεκτρονική αλληλογραφία, όμως, εμφανίζεται να διαδραματίζει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται «ο μπροστάρης» στη στήριξη της Folli Follie.

Και εδώ αρχίζει το θρίλερ, με μια «περίεργη» ανάληψη ύψους 80.000 ευρώ. Σε ένα από τα e-mails, με ημερομηνία 13 Μαΐου 2018, δηλαδή λίγες μέρες μετά τη φερόμενη «στήριξη του Μαξίμου» και την «ενημέρωση» του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Ν.Σ. ενημερώνει τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για τη συνάντησή του με έναν «σύμβουλο» ενός εκ των «βασικών υποστηρικτών» του ομίλου και σε αυτό αναφέρεται η φράση: «Μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80)»…

Η PwC εντοπίζει σε ατζέντα, η οποία πιθανολογείται ότι ανήκει στον ταμία, καταχώριση για ποσό 80.000 ευρώ με ημερομηνία 14/05/2018, δηλαδή μία ημέρα μετά το επίμαχο e-mail.

Ο ίδιος ο διευθυντής ασφαλείας φέρεται ότι έχει επιβεβαιώσει πως διατυπώθηκε αίτημα ύψους 80.000 ευρώ, αλλά υποστήριξε ότι ουδέποτε πραγματοποίησε πληρωμή μετρητών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται να έχει μιλήσει για δωρεές φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην περιφέρεια του βουλευτή. Η ελεγκτική εταιρία διαπιστώνει στην έκθεσή της ότι οι επικοινωνίες που εντοπίστηκαν «εγείρουν υποψίες για προσπάθειες άσκησης επιρροής πολιτικών και άλλων προσώπων για την αντιμετώπιση της κρίσης». Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι ελεγκτές δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν αν τα γεγονότα που περιγράφονται είναι ακριβή, αν συνέβησαν πραγματικά ή αν αφορούσαν απλώς ενέργειες που συζητήθηκαν.

Χθες απολογήθηκαν συμπληρωματικά στην ανακρίτρια οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, η Καίτη Κουτσολιούτσου και δύο πρώην μέλη του Δ.Σ. του ομίλου. Μόλις απολογηθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, η ανάκριση θα ολοκληρωθεί και τον λόγο θα έχει στη συνέχεια το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα