Ο Ερντογάν επέτρεψε αυτό που απαγόρευσε στην Ελλάδα ο Κυριάκος

Μέχρι και ο αυταρχικός Ερντογάν στην Τουρκία σεβάστηκε τη θρησκευτική μας παράδοση, επιτρέποντας αυτό που απαγόρευσαν εδώ στη χώρα μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Κανονικά -κι εν μέσω πανδημίας- τελέστηκαν, λοιπόν, με όλα τα μέτρα προστασίας, στο Φανάρι τα Θεοφάνια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που χοροστάτησε στη λειτουργία.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μάλιστα, με την παρουσία αρκετών πιστών, πραγματοποιήθηκε και η τελετή αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο, με δύο πιστούς να βουτούν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον σταυρό.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι αρχιερείς, οι επίσημοι και ο πιστός λαός σε πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου, όπου ο παναγιότατος προεξήρχε της τελετής του αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο. Στα κρύα νερά του Κερατίου βούτηξαν δύο νέοι από την Πόλη και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο Βασίλειος Κιουρκτσού, εργαζόμενος στο Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τού πρόσφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε και τον δεύτερο κολυμβητή, ευχαριστώντας αμφότερους, που, παρά τις δυσκολίες από την πανδημία και τους περιορισμούς που έχει φέρει στη ζωή μας, τήρησαν το έθιμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα