Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για την ενεργοποίηση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400

Την ετοιμότητα της Αγκυρας να ενεργοποιήσει τα ρωσικά συστήματα συστήματος S-400 έκανε γνωστή χθες ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ. «Οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση, οι ένοπλες δυνάμεις θα αποφασίσουν πότε θα υπάρξει τέτοια αναγκαιότητα» δήλωσε ο Ντεμίρ σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο 24TV. Ο ίδιος δε πρόσθεσε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα συνεχίζουν να εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά την κατασκευή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να τις αποκλείσει από το πρόγραμμα αυτό.

Μια δήλωση που προκαλεί ερωτήματα αναφορικά με τη σοβαρότητα των προθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν κυρώσεις στην Αγκυρα για την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του Τμήματος 231 του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA). Περίπου πριν από έναν μήνα η Ουάσινγκτον είχε δείξει την αποφασιστικότητά της να επανακάμψει ενεργά στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν για την ενόχληση που προκαλεί η συμπόρευσή του με τη Ρωσία και η ανεξέλεγκτη νεοοθωμανική πολιτική σε μια σειρά από μέτωπα, ωστόσο ως αργά χθες βράδυ δεν είχε υπάρξει κανένα σχόλιο για τη νέα τουρκική δήλωση.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα