Πού είσαι, Καρανικα, να τον δεις! Ο Άδωνις Γεωργιάδης προωθεί την κάνναβη

Έφερε χθες στο υπουργικό τον νόμο για την κάνναβη, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει πλέον σοβαρές αρμοδιότητες

Στον δρόμο που χάραξε ο Καρανίκας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο παρουσίασε στους συναδέλφους του της κυβέρνησης νομοσχέδιο σχετικά με την αναμόρφωση του πλαισίου παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Του γνωστού «χασίς», το οποίο έχει νομιμοποιηθεί για φαρμακευτική χρήση -και όχι μόνο– σε κάποιες χώρες του εξωτερικού.

Απ’ ό,τι φαίνεται, αφού οι σοβαρές αρμοδιότητες έχουν αφαιρεθεί από τον κ. Γεωργιάδη, του επέτρεψαν να ασχολείται με την κάνναβη και τα παράγωγά της. Αυτό, δηλαδή, που ήταν παλαιότερα, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καρανίκας. Εάν αυτό είναι αποτέλεσμα «σχεδιασμού» του Μαξίμου, που ήθελε με την ταύτιση αυτή να μειώσει περαιτέρω τον κ. Γεωργιάδη, ή απλώς «έτυχε» είναι κάτι που μένει να δούμε. Ακόμα και εκεί όμως το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι σχεδόν γελοίο, αφού, όπως τονίζεται, σκοπός του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός είναι να διευκολυνθούν οι ντόπιοι καλλιεργητές κάνναβης ώστε να εξάγουν το προϊόν τους στο εξωτερικό, ενώ μπορεί την ίδια στιγμή να είναι παράνομο στην Ελλάδα. Με απλά λόγια, να μπορούν να το καλλιεργούν, να το συσκευάζουν και να το στέλνουν στο εξωτερικό Ελληνες επιχειρηματίες. Εάν όμως κάνουν το λάθος και το ανοίξουν ή επιχειρήσουν να δοκιμάσουν το προϊόν τους, θα είναι αυτόματα εγκληματίες.

Οπως τονίζεται, με τη νέα προτεινόμενη εξαγωγική διαδικασία ένα προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να κυκλοφορήσει στη χώρα εισαγωγής του με βάση απόφαση της αλλοδαπής αρμόδιας Αρχής, χωρίς να είναι απαραίτητη και η έγκριση κυκλοφορίας του στην Ελλάδα. Για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα παραμένει σε ισχύ το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς, που προβλέπει έκδοση ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ πριν από τη διάθεσή του σε ασθενείς.

Αυτή, άραγε, είναι η ανάπτυξη που είχε στο μυαλό του για τη χώρα μας ο απλός πολίτης που ψήφιζε Νέα Δημοκρατία; Την ανάπτυξη των χασισοφυτειών και της εξαγωγής ναρκωτικών στο εξωτερικό; Ειδικά για τους ψηφοφόρους του κ. Γεωργιάδη πιστεύουμε ότι η απάντηση είναι προφανής!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα