Μισόλογα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δρίτσα με καθυστέρηση

Η Κουμουνδούρου έριξε «στα μαλακά» τον βουλευτή για την απαράδεκτη δήλωσή του για τη δολοφονική δράση της 17 Νοέμβρη

Οργή και εκνευρισμό διατείνεται η Κουμουνδούρου ότι προκάλεσε στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ η ανοίκεια και προσβλητική δήλωση του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Α΄ Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανένας δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη».
Με καθυστέρηση μίας ημέρας, πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση για τον βουλευτή, η οποία περιορίζεται να αναφέρει ότι «δεν εκφράζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά που είπε.

Επί της ουσίας, ο κ. Δρίτσας δεν υπέστη καμία ποινή και πολύ περισσότερο δεν διαγράφηκε για τις απαράδεκτες δηλώσεις του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι οι διαρροές για τον «θυμό» σε βάρος του, ακόμη και από τον Αλ. Τσίπρα, αποτελούν μάλλον επικοινωνιακό ελιγμό παρά πραγματική και έμπρακτη αποδοκιμασία της ενέργειάς του.

Κατά τις διαρροές αυτές, μάλιστα, το φραστικό «άδειασμα» του Θ. Δρίτσα, που απέφυγε να ζητήσει, έστω για τους τύπους, «συγγνώμη», αξίωσε επιτακτικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας

Η «βόμβα» του βουλευτή τίναξε στον αέρα, άλλωστε, τη μετριοπαθή γραμμή που τήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, κινούμενος απολύτως σε θεσμικές κλίμακες στο θέμα του Κουφοντίνα, ώστε να αποκρούσει και την παραμικρή αιχμή της Ν.Δ. ότι το κόμμα του φλερτάρει υπόγεια με την τρομοκρατία. Αφετέρου, επισκίασε μέχρι εξαφανίσεως τις προτάσεις που παρουσίαζε την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση για το νέο ΕΣΥ, σε μια δημόσια εκδήλωση με συμμετοχές υψηλού κύρους προσώπων από τον χώρο της Υγείας.

Η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε χθες τα εξής: «Η χθεσινή δήλωση (σ.σ.: στον ρ/σ Κανάλι 1 του Πειραιά) του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως, με διευκρινιστική του δήλωση, χωρίς περιστροφές. Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Ο ίδιος ο Θ. Δρίτσας, για τον οποίο περισσεύουν ούτως ή άλλως τα αρνητικά σχόλια τα τελευταία 24ωρα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, προσπαθεί, μάλλον χωρίς επίγνωση της ζημιάς που προκάλεσε και κυρίως του μεγέθους της προσβολής στη μνήμη των δολοφονηθέντων από τη 17Ν, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

H δήλωση ανασκευής, την οποία δίχως πολιτικό θάρρος ψέλλισε, αναφέρει: «Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν” αναφερόταν στην Ελληνική Δημοκρατία, στους δημοκρατικούς πολίτες και στις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

Νωρίς το πρωί χθες επανήλθε από τον AΝΤ-1 για να δικαιολογηθεί πως ο λόγος του ήταν «ελλιπής», προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο στο όνομα οποιαδήποτε ιδέας να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος ως τιμωρός ή εκδικητής…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα