Άγριες κόντρες στη χθεσινή Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ! Θλιβερή εικόνα αντιπολίτευσης

Βγήκαν (ξανά) τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την υπερψήφιση της επενδυτικής πρότασης στο αεροδρόμιο του Ελληνικού

Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Σφοδρές «αερομαχίες» εκτυλίχτηκαν στη χθεσινή, διαδικτυακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σύρει το κόμμα του στην υπερψήφιση της επενδυτικής πρότασης που κατέθεσε η κυβέρνηση διχάζει κάθετα τον ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρει με ένταση στο προσκήνιο την υφέρπουσα εδώ και καιρό σύγκρουση ανάμεσα στην (οριακή) προεδρική πλειοψηφία και την «αριστερή αντιπολίτευση», αυτήν τη φορά για το είδος της ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα.

Το κλίμα «βάρυνε» εξαρχής, όταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε ότι παράγοντες εντός των τειχών επιδιώκουν την εκλογική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε χαμηλά ποσοστά, προκειμένου να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές και να ανοίξει ο δρόμος για εσωκομματικές εξελίξεις.

Ο Σκουρλέτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Σκουρλέτης σήκωσε αμέσως το γάντι για να απαντήσει σε έντονο ύφος ότι «είναι προσβλητικές τέτοιου είδους μομφές εις βάρος συντρόφων» και να ζητήσει από τον βουλευτή να κατονομάσει ποιους εννοεί. Ανεβάζοντας τους τόνους ο τέως γραμματέας είπε στον Κουρουμπλή ότι «είναι άθλια η τακτική που ακολουθείτε εσύ κι οι όμοιοί σου» και προειδοποίησε απευθυνόμενος στην «άλλη πλευρά» των πασοκογενών συμμάχων ότι η πολιτική αντιμετώπιση της Ν.Δ. με καταγγελίες και κραυγές, χωρίς διακριτό πολιτικό σχέδιο, το μόνο που εγγυάται είναι διαρκείς εκλογικές ήττες.

Ο Κουρουμπλής

Η κατάσταση πήρε άγρια τροπή όταν ο Κουρουμπλής κατηγόρησε τον Π. Σκουρλέτη για την καχεκτική επίδοση του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον τέως γραμματέα να επισημαίνει ότι ο ίδιος είχε διαφωνήσει με τις ταυτόχρονες κάλπες για Ευρωβουλή και δήμους, υποστηρίζοντας ότι εντούτοις η γενική εικόνα δεν ήταν απογοητευτική. Τη σκυτάλη έλαβε στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σχολίασε αρνητικά τη στάση του Νίκου Φίλη, που καταψήφισε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή την επίμαχη σύμβαση, συνοδεύοντας τη στάση του με αιχμηρή δήλωση προς την ηγεσία αλλά και του Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος απουσίαζε. Ενοχλημένος ο Φίλης παρατήρησε ότι η απόφαση για την υπερψήφιση δεν ελήφθη επισήμως, αλλά τέθηκε από τον πρόεδρο στον πρωινό καφέ, ο οποίος δεν συνιστά κομματικό όργανο.

Τη φωτιά προσπάθησε να σβήσει η εισηγήτρια του κόμματος στο επίμαχο νομοσχέδιο και γνώστρια λεπτομερειών Πέτη Πέρκα, η οποία, χωρίς να πείσει -όπως φάνηκε- όλους τους βουλευτές, ισχυρίστηκε ότι επί της ουσίας αυτό που υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η σύμβαση της δικής του κυβέρνησης, καταψηφίζοντας όμως συγκεκριμένα άρθρα, που αλλοιώνουν πολεοδομικούς και συμβατικούς όρους. Στην πραγματικότητα, λένε στελέχη της «Ομπρέλας» (53+, με τυπικά επικεφαλής τον Ε. Τσακαλώτο και άλλους, όπως οι Σκουρλέτης, Φίλης, Βούτσης, Παπαδημούλης), ό,τι συμβαίνει τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει τις βαθύτερες εντάσεις και μετασχηματισμούς στο εσωτερικό του κόμματος.

Αυτό που διακυβεύεται, κατά τους ίδιους, δεν είναι το είδος του κόμματος στο οποίο θα μετασχηματιστεί και εάν θα εκφράζει την Αριστερά ή τη Σοσιαλδημοκρατία, αλλά αν θα μπορεί να προτείνει ρεαλιστικό σχέδιο υπό την ευθύνη του Δημοσίου, και όχι των επιχειρηματικών ελίτ. «Στην περίπτωση του Ελληνικού Χρυσού σταθήκαμε από τη σωστή μεριά της Ιστορίας, αλλά στο Ελληνικό είμαστε λάθος» λένε.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να στηριχτεί ο Νίκος Παππάς σήμερα στη Βουλή, όπου η Ν.Δ. θα ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα