Τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει πάλι ο Πολάκης!

«Αδειασμα» από Κούλογλου για το γραφικό παραλήρημα και μήνυμα στον Τσίπρα για λάθος πολιτική που απωθεί τους κεντρώους

Το γραφικό παραλήρημα Πολάκη, ο οποίος, σε μία έκρηξη ανιστόρητης αγραμματοσύνης και εμπύρετης αμάθειας, χαρακτήρισε προχθές από τη Βουλή την παράταξη όπου ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ «απόγονους του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη και του Βελουχιώτη», καθυβρίζοντας την ίδια στιγμή τη Ν.Δ. με ιταμό τρόπο ότι είναι «η παράταξη των κοτζαμπάσηδων και των δωσιλόγων», προκαλεί έντονες αναταράξεις και μέσα στο ίδιο το κόμμα του.

Την ώρα που εκτός από τη γενικότερη οργή στην ελληνική κοινωνία βράζει εσωτερικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώθηκε και δημόσια επίθεση στον πρώην υπουργό από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου. «Όλοι είμαστε απόγονοι του Κολοκοτρώνη, δεξιοί και αριστεροί, κατά μία έννοια. Είμαστε φυσικοί απόγονοι του Κολοκοτρώνη» παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου, για να προσθέσει αποδοκιμάζοντας τον Π. Πολάκη: «Εγώ δεν νομίζω ότι πρέπει να μοιράζουμε παράσημα πατριωτισμού, εκατέρωθεν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα στη χώρα, όπως το θέμα της Πίτσος και η υπογεννητικότητα. Η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις είναι πάρα πολύ σοβαρές, διότι θα αυξηθεί πάρα πολύ το χρέος. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα».

Απευθυνόμενος και προς την Κουμουνδούρου ο Στ. Κούλογλου επισήμανε ότι «αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει εκλογές, πρέπει να κάνει μια πολιτική που να μην απωθεί τους κεντρώους ψηφοφόρους. Η Ν.Δ. δεν είναι κόμμα δωσιλόγων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα σύμμαχος του Κουφοντίνα, όπως επίσης παρουσιάστηκε. Πρέπει να σοβαρευτούμε, γιατί η χώρα έχει πολύ μεγάλα, στρατηγικά προβλήματα». Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων που έχουν ξεσηκωθεί γα τον Π. Πολάκη είναι ότι μέχρι και ο γνωστός για τις εθνομηδενιστικές του αντιλήψεις Νίκος Μπίστης κινήθηκε πλέον σε μια διαφοροποιημένη γραμμή, συνιστώντας «ας μη μοιράζουμε κομματικά βιβλιάρια στους ήρωες του ’21».

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook υπό τον τίτλο «Η Δεξιά, οι δωσίλογοι και ο Μακρυγιάννης», ο Νίκος Μπίστης, που εκτός από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται και ο προνομιακός συνομιλητής του Αλ. Τσίπρα, συνέστησε «να τιμήσουμε τους Αγωνιστές του ’21 αφήνοντάς τους ήσυχους στην πινακοθήκη του Έθνους, με τη μεγαλοσύνη τους και τις αντιφάσεις τους».

Ο ίδιος με προσβλητικό βέβαια τρόπο χαρακτηρίζει τον στρατηγό Μακρυγιάννη που πέθανε πάμπτωχος «Αγωνιστή, αλλά και τοκογλύφο, πότε με τον Κολοκοτρώνη και στην αρχή με τον Οθωνα», προσθέτοντας: «Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα ήθελα να είμαι στο ίδιο κόμμα με τον στρατηγό Μακρυγιάννη». Όπως εξομολογείται πάντως στη συνέχεια, «το καλοκαίρι του 1973 περίπου τριάντα αριστεροί φοιτητές ήμασταν κρατούμενοι στο ΚΕΣΑ της μισητής ΕΣΑ. Ξαφνικά ένα βράδυ μάς άφησαν ήσυχους και καταπιάστηκαν με κάτι νεοφερμένους που δεν ήταν ούτε φοιτητές ούτε αριστεροί. Από τις φωνές τους και τα τακ τακ στον τοίχο των κελιών μάθαμε ότι ήταν αξιωματικοί από το Κίνημα του Ναυτικού. Εκείνο το βράδυ συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι οι αξιωματικοί δεν είναι φασίστες και ότι όλοι οι δεξιοί δεν ήταν οπαδοί της χούντας ή παιδιά δωσιλόγων και μαυραγοριτών»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα