Παράταση και το ’22 για παρεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις

Παρατείνονται μέχρι το τέλος του 2022 οι επιτρεπτές παρεμβάσεις σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Βουλή και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης για την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων. Η σχετική προθεσμία έληγε στο τέλος του μήνα, σύμφωνα όμως με το ΥΠΕΝ δεν είναι δυνατή η περαίωση της αδειοδοτικής διαδικασίας λόγω των δυσχερών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Με τη ρύθμιση αυτή παρέχεται η δυνατότητα σε όσους κατέχουν νομίμως προσωρινούς τίτλους παραχώρησης και καλλιεργούν επί σειρά ετών τις εκτάσεις που τους παραχωρήθηκαν, εκπληρώνοντας τον σκοπό της παραχώρησης, να αποκτήσουν οριστικό τίτλο.

Αφορά επίσης την κατασκευή κοινόχρηστων – κοινωφελών υποδομών αλλά και έργων υποδομών (δίκτυα ΩΚΟ, οδοποιία κ.λπ.) σε εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα (ξενοδοχεία 4*-5*, camping, ιαματικές εγκαταστάσεις, χιονοδρομικά κέντρα, ορειβατικά καταφύγια κ.ά.), σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε μεταλλεία – λατομεία, σε έργα πολιτιστικού χαρακτήρα και σε συγκεκριμένους τύπους εγκαταστάσεων αθλητισμού, εκπαίδευσης, περίθαλψης, έρευνας, υδατοδρομίων, διαδρομών αγώνων μοτοποδηλάτων, θρησκευτικής φύσεως κ.ά.

Οι επεμβάσεις είναι εκ του νόμου επιτρεπτές μόνο σε τμήματα δασικών εκτάσεων που παρουσιάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ως προς την κυριότητα, τη θέση και τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την πράξη χαρακτηρισμού, και όχι σε όλες τις κατηγορίες δασικών εκτάσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα