Σοκ στο Μαξίμου από το Ευρωβαρόμετρο – Το 71% δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Τη λογική της στρουθοκαμήλου ακολουθούν το Μέγαρο Μαξίμου και τα φιλικά ή αλλιώς «επιχορηγούμενα από διάφορες λίστες» ΜΜΕ όσον αφορά τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για το χρονικό διάστημα χειμώνας του 2020 – άνοιξη του 2021, που είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Σαν τις στρουθοκαμήλους, κρύβουν το κεφάλι σε μια τρύπα στην άμμο και θεωρούν ότι δεν τους βλέπει κανείς, σαν να μην υπήρξε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας». Έτσι, λοιπόν, όχι μόνο πέρασε στα ψιλά από τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση το Ευρωβαρόμετρο, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν σαν να μην έγινε πότε…

Το γεγονός ότι το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να μην τους αγγίζει. Η μεγάλη αντίφαση με τις δημοσκοπήσεις των ελληνικών εταιριών, που παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική και στρεβλή εικόνα κυριαρχίας του πρωθυπουργού, αποτελεί τη μόνη τους «πραγματικότητα».

Πηγές από το Μαξίμου χθες μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση, όπως το δείχνουν όλες οι έρευνες (φυσικά όχι αυτή του Ευρωβαρόμετρου), τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα καλύτερα από πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι γεγονός ότι παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα, γιατί το 61% των ερωτηθέντων Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία.

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι οι προοπτικές είναι ακόμα καλύτερες και επίσης ότι η Ελλάδα στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης έχει τεράστιες ευκαιρίες μπροστά της, για τις οποίες έχει αναφερθεί ο πρωθυπουργός και εκεί επικεντρώνεται η κυβερνητική προσπάθεια. Θεωρούν, επίσης, ότι ήδη οι φορολογούμενοι αρχίζουν να βλέπουν με τις φοροελαφρύνσεις μεγάλα οφέλη.

Έτσι είναι, αν έτσι πιστεύουν, θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο αυτοί οι 1.058 ερωτηθέντες, που απάντησαν στις υπηρεσίες του Ευρωκοινουβουλίου, βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

Ποια είναι γενικά η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σας, είναι η ερώτηση που κλήθηκαν να απαντήσουν και το 78% θεωρεί ότι η κατάσταση είναι κακή ή πολύ κακή.

Η επόμενη ερώτηση αφορά την οικονομία: «Ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία της χώρας σας». Πολύ καλή απάντησε το 1%, αρκετά καλή το 9%, αρκετά κακή το 46% και πολύ κακή το 44%. Αυτές οι απαντήσεις μάλλον θα πρέπει να σταλούν στους πανηγυρίζοντες υπουργούς. Το 90% των Ελλήνων δεν τους πιστεύει, παρά το γεγονός ότι από το πρωί μέχρι το βράδυ δέχονται «βομβαρδισμό παραπληροφήρησης». Ενας στους δύο ερωτηθέντες πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα θα πάει χειρότερα.

Όσον αφορά τον Τύπο και την ποιότητα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, το 74% απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση, το 54% δεν εμπιστεύεται τις εφημερίδες, το 48% δεν εμπιστεύεται το ραδιόφωνο, ενώ το μέσο που εμπιστεύεται ένας στους δύο Ελληνες είναι το διαδίκτυο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα