Τώρα τρέχει και δεν φτάνει ο Χάρης Θεοχάρης!

Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, ο τουρισμός βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σχοινί

Στο Λονδίνο μετέβη άρον άρον ο Χάρης Θεοχάρης μετά τα αποθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται από τη βρετανική αγορά. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και το μεγαλεπήβολο αφήγημα του υπουργού, ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σχοινί, λίγες ημέρες πριν από το επίσημο άνοιγμα. Οι κρατήσεις για τον Μάιο είναι ελάχιστες, αβεβαιότητα επικρατεί και για τον Ιούνιο, με τους περισσότερους να εκτιμούν ότι η βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται να πάρει μπρος πριν από τον Ιούλιο.

Το ταξίδι του κ. Θεοχάρη συνδέεται αναμφίβολα με τις εξελίξεις των τελευταίων ημέρων, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέταξε τη χώρα μας στις «πορτοκαλί» χώρες (όπως και τις περισσότερες χώρες της Μεσογείου), γεγονός που φρέναρε τον όποιο ρυθμό κρατήσεων για το επόμενο δίμηνο. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Πορτογαλία, την οποία οι Βρετανοί κατέταξαν στο «πράσινο», με αποτέλεσμα να καταγράφεται έκρηξη κρατήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φετινές καλοκαιρινές κρατήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαδέρα, έχουν αυξηθεί πάνω από 600% τις πρώτες 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της πράσινης λίστας και πάνω από 1.300% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από μία εβδομάδα.

Κρατήσεις που χάνονται για τη χώρα μας, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τους ρυθμούς που θα κινηθούν φέτος οι αφίξεις από το εξωτερικό. Η χρονιά μάλιστα θεωρείται πιο δύσκολη από την περσινή, καθώς για τις περισσότερες επιχειρήσεις τα μοναδικά έσοδα προέρχονται επί της ουσίας εδώ και έναν χρόνο από τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Στο Λονδίνο ο κ. Θεοχάρης φιλοδοξεί να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Θα έχει συναντήσεις με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών και στελέχη από την τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πρόγραμμα του υπουργού Τουρισμού συμπεριλαμβάνεται επίσης σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για το 2021. Ευχή όλων να τα καταφέρει, αν και τα πρώτα μηνύματα κάθε άλλο παρά ευοίωνα μπορούν να χαρακτηριστούν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα