«Ρουκέτα» Τζαβάρα κατά του Μαξίμου!

Έκρηξη του βουλευτή Ηλείας, που δήλωσε απογοητευμένος και ανακοίνωσε ότι δεν κατεβαίνει ξανά υποψήφιος με τη Ν.Δ.

Το ‘κανε κι αυτό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ακόμα και ιστορικά στελέχη της Ν.Δ., που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο κόμμα και γενικά στην παράταξη, να αναγκάζονται να αποστασιοποιούνται και να αποχωρούν λόγω της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής πολιτικής αλλά και του κλειστού συστήματος εξουσίας που έχει εγκαθιδρυθεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό.

Ένα από αυτά είναι το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ., βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, που ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα κατέλθει ξανά στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής, εν μέσω σφοδρών καταγγελιών κατά της κυβέρνησης για θέματα εκπαίδευσης (έκανε λόγο για κωμωδία αναφερόμενος στον τρόπο κατάργησης πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία), Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη (αναφορικά με τις ευθύνες και τις αιτίες αύξησης της εγκληματικότητας).

Είναι επί της ουσίας μία από τις πιο σοβαρές -αν όχι η σοβαρότερη- κρίσεις στην Κ.Ο. της Ν.Δ. και απόδειξη ότι, όπως έχει γράψει η «δημοκρατία», επικρατεί αναβρασμός από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το λεγόμενο επιτελικό κράτος στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφορμή για τη στάση του κ. Τζαβάρα είναι το κλείσιμο δύο πανεπιστημιακών τμημάτων, το ένα στον Πύργο και το άλλο στην Αμαλιάδα, ουσιαστικά όμως η καταγγελία του στρέφεται κατά του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε «κωμωδία» την παρέμβαση άλλων βουλευτών της Ν.Δ. αλλά και άλλων κομμάτων (ανέφερε τον Γιώργο Παπανδρέου) για να σώσουν τις πανεπιστημιακές σχολές στις εκλογικές τους περιφέρειες, κυρίως όμως το γεγονός ότι το υπουργείο υποκύπτει σε αυτή την κωμωδία… «Εμείς είμαστε αποσυνάγωγοι…» είπε, ενώ τόνισε πως «επειδή δεν είμαι ούτε πολιτικάντης ούτε παιδί του κομματικού σωλήνα, μετά από αυτή την κωμωδία» δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Στη «δημοκρατία» έκανε λόγο για «εξέγερση της λογικής και για παραλογισμό», υποστηρίζοντας ότι, αν έπρεπε να υπάρχει ένα τμήμα που έχει σχέση με την πολιτιστική υποδομή, αυτό θα έπρεπε να υπάρχει στον τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας και τώρα το καταργούν.

Ως ακόμα έναν λόγο αποχώρησής του ανέφερε και το γεγονός ότι δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα ο νέος δρόμος Πύργου – Πατρών. Από τα πυρά του όμως δεν γλίτωσε ούτε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εμμέσως ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και γενικότερα η αντεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Για την αύξηση της σκληρής εγκληματικότητας δεν ευθύνονται τόσο οι ποινές όσο η βεβαιότητα των εγκληματιών ότι δεν πρόκειται να συλληφθούν, είπε αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται και στο εσωτερικό της κυβέρνησης ότι οι μεγαλύτερες ποινές θα μειώσουν την εγκληματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό είπε επί της ουσίας ότι είναι λάθος που η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζαβάρας όλες αυτές τις διαφωνίες του τις είχε κάνει γνωστές στην κυβέρνηση, αλλά ποτέ κανείς δεν τον κάλεσε για να ακούσει τη γνώμη του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα