Συνήγορος των ναζί ο άθλιος Ρίχτερ!

Ψεύδη και βάναυσες ιστορικές ανακρίβειες! «Στα Καλάβρυτα κάψαμε και σκοτώσαμε επειδή μας χτυπήσατε πρώτοι»

Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Mε νέες προκλητικές δηλώσεις επιχειρεί να επανέλθει στο προσκήνιο ο αμφιλεγόμενος ιστορικός Χάινς Ρίχτερ, συνομιλητής του Σόιμπλε και υπερασπιστής των ναζί για τις κτηνωδίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν στην Ελλάδα.

Ο ανεκδιήγητος Ρίχτερ ισχυρίζεται συνοπτικά, σε συνέντευξή του γεμάτη ψεύδη και βάναυσες ιστορικές ανακρίβειες σε γερμανικό μέσο, ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται αποζημιώσεις από τη Γερμανία, γιατί… αποζημιώθηκε το 1949 (!), αρνείται την ύπαρξη του κατοχικού δανείου, το οποίο αναγνώρισε ακόμα και ο Χίτλερ, και κορυφώνοντας την εμετική αθλιότητά του δηλώνει ότι η σφαγή και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους ναζί δεν ήταν έγκλημα πολέμου, διότι προηγήθηκε η εκτέλεση Γερμανών αιχμαλώτων!

Υπενθυμίζουμε ότι αυτόν τον πωρωμένο ανθέλληνα, για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί πειστικά μέχρι σήμερα, τον έχρισαν το 2014 επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εκ των υστέρων, κάποιοι στο πανεπιστήμιο διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο ιταμός αυτός υπέρμαχος των ναζιστικών θηριωδιών, στο βιβλίο του που τιτλοφορείται «Επιχείρηση Ερμής: Η κατάκτηση της Κρήτης», στηλιτεύει τον πατριωτικό αγώνα ενάντια στον κατακτητή, χαρακτηρίζοντάς τον «μη έντιμο, βρόμικο και κτηνώδη», την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει τους ναζί αλεξιπτωτιστές ως «ιδεολόγους ιππότες».

Δικαιολογεί δε τα εγκλήματα και τις ωμότητες που διέπραξαν, υποστηρίζοντας ότι τα αντίποινα και οι μαζικές σφαγές αμάχων προκλήθηκαν από τη βρόμικη αντίσταση των Κρητών, τους οποίους χαρακτηρίζει «φανατικούς»! Ακολούθησε, δύο χρόνια αργότερα, η ανάκληση του ακαδημαϊκού τίτλου από το πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα ο αμετανόητος Ρίχτερ να προσφύγει πέρυσι στο ΣτΕ ζητώντας θρασύτατα… δικαίωση!

Είναι εξάλλου γνωστό ότι, όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει, ενημέρωνε σε κλειστές συσκέψεις προσωπικά τον Σόιμπλε για το θέμα, εισηγούμενος την απόρριψη του αιτήματος καταβολής επανορθώσεων και αποζημιώσεων. Αυτό, τη στιγμή που η Επιστημονική Υπηρεσία της ομοσπονδιακής γερμανικής Βουλής παραδέχεται χωρίς αστερίσκους τη στέρεη νομική βάση των ελληνικών αξιώσεων.

Ο Ρίχτερ, που μάλλον θεωρεί ότι όσα λέει δεν διαβάζονται «παραέξω», ξεχνά ότι ουδέποτε η Ελλάδα αναγνώρισε καταβολή αποζημιώσεων η οποία, όπως ψευδώς ισχυρίζεται, έγινε το 1949.

Η Συνθήκη των Παρισίων συνεκλήθη στις 27/11/1953, και εκεί είναι καταγεγραμμένα η ελληνική άρνηση να δώσει άφεση χρέους, αλλά και το γερμανικό χρεοστάσιο μέχρι την επανένωση της Γερμανίας. Το δάνειο που απέσπασαν οι γερμανικές δυνάμεις Κατοχής την περίοδο 1942-1944 από την Ελλάδα παραμένει ακόμα απλήρωτο, παρά τις κατά καιρούς ενέργειες και την πίεση της κοινής γνώμης και κομμάτων στην ίδια τη Γερμανία.

Σε σχετική μονογραφία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης το υπολογίζει σε 15,85 δισ. ευρώ, ίσο δηλαδή με τη μνημονιακή δόση των Γερμανών στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα