Σε κρίση αλλοφροσύνης ο Χρυσοχοΐδης: «Είμαι και πυροσβέστης και επιτελικός»!

Με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κρατά στα στιβαρά του χέρια το τιμόνι της… Προστασίας του Πολίτη η χώρα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Εχει έναν υπουργό «δύο σε ένα». Και πυροσβέστη, όπως ο ίδιος δηλώνει, και επιτελικό!

Μέσα στη σκοτεινιά των ημερών, με την καταθλιπτική καθημερινότητα στη χώρα που τη σκεπάζει η στάχτη των δασών που παραδίδονται ανεμπόδιστα στις φλόγες, ο αεικίνητος υπουργός πρόσφερε μερικές στιγμές αυθεντικής διασκέδασης, κάτι που ίσως συνιστά τη μεγαλύτερη προσφορά του στον τόπο. Αφού δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε για τις φωτιές, τουλάχιστον μπορεί να προσφέρει αυθόρμητο γέλιο, έστω κι αν επεκτείνει σε απροσδιόριστα βάθη τις περιοχές της πολιτικής γελοιότητας.

Για να προχωρήσει στην επίμαχη δήλωση, την οποία κάθε σοβαρός άνθρωπος στη χώρα αδυνατούσε χθες να πιστέψει, χρειάστηκε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τύπου Silver Alert, με την οποία ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος παρατηρούσε: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι εξαφανισμένος. Τελευταία φορά που τον είδαμε ήταν όταν αλληλοσυγχαιρόταν με τον κ. Χαρδαλιά για τη φωτιά της Βαρυμπόμπης, λέγοντας ότι όλα λειτούργησαν αποτελεσματικά. Από κει και πέρα, η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι χαρούμενος με το να έχει έναν υπουργό που -τη στιγμή που καίγονται σπίτια- λέει ότι τα έχει κάνει όλα τέλεια ή έναν υφυπουργό που διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, δεν είναι δικό μας πρόβλημα».

Αφωνο το πανελλήνιο

Ακολούθησε αποσβολωτική απάντηση Χρυσοχοΐδη, η οποία άφησε το πανελλήνιο άφωνο κι εμβρόντητο. Οπως είπε με το αγέρωχο και λακωνικό ύφος του, που το συνοδεύει συνήθως με ελαφρύ, «ψαρωτικό» ανασήκωμα του φρυδιού: «Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός»! Ισως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ερωτηθείς χθες ο Ν. Ηλιόπουλος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά την παραίτησή του, σημείωσε συγκαταβατικά: «Δεν ζητάς από ένα σκιάχτρο να παραιτηθεί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα