Ο Π. Πολάκης σαμποτάρει τα εμβόλια…και τον Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση από Ν.Δ. μετά τη δήλωση ότι AstraZeneca και Johnson δεν καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη.

Όποια κι αν ήταν η πρόθεση του Παύλου Πολάκη, βρήκε την ώρα να χτυπήσει σαμποτάροντας τόσο την προσπάθεια εμβολιασμού όσο και τον… Αλέξη Τσίπρα! Παραμονές της μάχης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να κατακαίουν τη χώρα, ο «αψύς Κρητικός» άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου με νέες δηλώσεις του σχετικά με τα εμβόλια, υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson δεν καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη.

Όπως ήταν επόμενο, η Ν.Δ. άδραξε την ευκαιρία -δεν αποκλείεται ο Κ. Μητσοτάκης να δώσει νέα συνέχεια σήμερα στη Βουλή-, κάνοντας λόγο για «αντιεμβολιαστικό κρεσέντο» Πολάκη και καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγνοώντας πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες, την ώρα που όλη η κοινωνία και ο επιστημονικός κόσμος δίνουν συντονισμένα τη μάχη υπέρ του εμβολιασμού, που είναι το μοναδικό εργαλείο ανάσχεσης της πανδημίας και ανάκτησης της ελευθερίας μας, ο γιατρός και πρώην αν. υπουργός Υγείας συνεχίζει το επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news. Η εν λόγω ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του; Με βάση ποια επιστημονικά στοιχεία μιλάει;»

Η «πέτρα του σκανδάλου» σε ανάρτησή του υπό τον τίτλο «Σπέρνετε ανέμους – θα θερίσετε θύελλες» ερωτά: «Όταν η παραλλαγή Δέλτα πρακτικά από τα εμβόλια Αστρα και Τζόνσον δεν καλύπτεται καθόλου και από τα εμβόλια Πφάιζερ και Μοντέρνα καλύπτεται γύρω στο 35%-40%,τότε προς τι τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα και οι ποινές στους ανεμβολίαστους;»

Και προσθέτει ο Παύλος Πολάκης ότι είναι άσκοπη η χορήγηση τρίτης δόσης και τα διχαστικά μέτρα από τη στιγμή που «δεν πιάνει τη παραλλαγή Δέλτα», ενώ ερωτά την κυβέρνηση: «Όταν συνεχίζουν να πεθαίνουν 25-35 άνθρωποι τη μέρα, γιατί δεν φέρνετε τα μονοκλωνικά αντισώματα;» Και καταλήγει: «Τα γράφω αυτά επηρεασμένος και από την καθημερινή μου ενασχόληση, παρότι σε διακοπές, με πολλούς ασθενείς Κόβιντ ανά την Ελλάδα είτε εξωνοσοκομειακούς είτε και κυρίως νοσηλευόμενους, οι οποίοι δεν παίρνουν τη θεραπεία που πρέπει».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα