Ντόρα: Δεν είναι ποτέ εύκολο να ακούς ότι έχεις καρκίνο

Η βουλευτής της Ν.Δ. με μία γενναία δήλωσή της αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε σε αρχικό στάδιο με πολλαπλό μυέλωμα

Με μία γενναία δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε χθες ότι διαγνώστηκε με καρκίνο (πολλαπλό μυέλωμα,) προκαλώντας μούδιασμα σε όσους διάβασαν την ανάρτησή της, αλλά και ένα αυθόρμητο και ειλικρινές κύμα συμπαράστασης τόσο από πολιτικούς της φίλους όσο κι από πολιτικούς της αντιπάλους, που της έστειλαν τις ευχές τους για τον δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά της.

«Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο» δήλωσε η Ντόρα, σημειώνοντας ότι το πολλαπλό μυέλωμα που έχει διαγνώστηκε σε αρχικό στάδιο, ενώ διαβεβαίωσε: «Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου». Ο εντοπισμός του προβλήματος έγινε σε πρώιμο στάδιο έπειτα από εξειδικευμένες εξετάσεις που υπεβλήθη, στο πλαίσιο ενοχλήσεων που αντιμετωπίζει με το γόνατό της.

Η ανάρτηση της κυρίας Μπακογιάννη, που στέλνει κι ένα σπουδαίο μήνυμα αισιοδοξίας, έχει ως εξής:

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. Ενας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ. Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν. Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου. Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα. Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε. Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια. Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται. Είμαι στα χέρια εξαιρετιςκών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Από τους πρώτους που επικοινώνησαν με την κυρία Μπακογιάννη για να της ευχηθούν και να της εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Aλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε: «Της εξέφρασα τη συμπαράστασή μου, τις ειλικρινείς ευχές μου αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσει την ασθένεια που με παρρησία ανακοίνωσε σήμερα δημόσια. Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια».

Για «μια αληθινή μαχήτρια, που και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «με θάρρος μίλησε για τη διάγνωσή της και τη μάχη που έχει μπροστά της, εύχομαι ολόψυχα να βγει γρήγορα νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία». «Καλή δύναμη. Και από αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια και δυνατή» ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη «είναι δυνατός άνθρωπος και με σιδερένια θέληση».

«Γενναία, που τολμάς να μιλήσεις για τα πιο δύσκολα, και δυνατή, όπως πάντα σε όλη τη ζωή, θα βγεις νικήτρια και από αυτή την περιπέτεια. Η σκέψη και η αγάπη όλων μας είναι μαζί σου, Ντόρα» ήταν το μήνυμα της Ολγας Κεφαλογιάννη.

Κι από τα άλλα κόμματα δεν έλειψαν τα μηνύματα συμπαράστασης: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε «Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη που έχει να δώσει», ενώ αντίστοιχα ήταν τα μηνύματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, Αλέξη Χαρίτση και του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης τής ευχήθηκε να βγει σιδερένια, ενώ ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχάλης Κατρίνης έγραψε: «Καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη η περιπέτεια αυτή θέλει κουράγιο, το οποίο και έχει».

O γιος της, δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο FB ευχαρίστησε όσους εκδήλωσαν την αγάπη τους και τη στήριξή τους και σημείωσε: «Η αγάπη σώζει. Και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους. Τη δίνει όλη της τη ζωή απλόχερα και τώρα που την παίρνει πίσω της είναι πολύτιμη. Έχει περάσει πολλά. Αλλά είναι και ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος. Μια κουβέντα μόνο προς όλους: να εξετάζεστε, μη διστάζετε, η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κάνει τη διαφορά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα