Η Αγκυρα απειλεί ευθέως την Κύπρο με πόλεμο

Ξέφυγε το καθεστώς του Ερντογάν! Εξέδωσε χολερική ανακοίνωση και κατά της Ελλάδας

Aυτή τη φορά δεν προκαλούν, αλλά απειλούν ευθέως με πόλεμο την Κύπρο οι Τούρκοι, ρίχνοντας ξανά λάδι στη φωτιά που οι ίδιοι φροντίζουν να συντηρούν σε ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου!

Το βράδυ της Τετάρτης, λοιπόν, δεν ήταν απλώς κάποιο στέλεχος του καθεστώτος Ερντογάν που με δηλώσεις του συνέχιζε την πάγια πλέον τακτική της Aγκυρας να προκαλεί, αλλά το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που με ανακοίνωσή του απειλούσε ανοικτά την Κύπρο με επέμβαση στην περίπτωση που η Λευκωσία προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια νέας γεώτρησης τον Νοέμβριο.

Ταυτόχρονα, βέβαια, κατηγορούσε και την Ελλάδα που μαζί με την Κύπρο -όπως τόνιζαν οι αλλόφρονες Τούρκοι στο χολερικό, πολεμικό τους ανακοινωθέν- προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες κάνοντας «βήματα που αυξάνουν την ένταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ.: Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό, εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση-απειλή πολέμου που εξέδωσε την Τετάρτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του και στενού συνεργάτη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τανζού Μπιλγκίτς.

Η ανακοίνωση των Τούρκων δεν έρχεται σε μια τυχαία χρονική στιγμή, αλλά φανερώνει ξεκάθαρα πια τον εκνευρισμό της Αγκυρας έπειτα από τη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, όσο όμως και μετά τη στρατηγικής σημασίας συμφωνία της χώρας μας με τις ΗΠΑ. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, πάντως, δεν υπήρχε απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα, καθώς οι εξελίξεις έβρισκαν τον Ελληνα υπουργό Νίκο Δένδια στο ταξίδι της επιστροφής του από τη Λιβύη.

Εκεί όπου λίγο νωρίτερα είχε συμμετάσχει στη Διάσκεψη Σταθεροποίησης της Λιβύης, στην Τρίπολη, και είχε την ευκαιρία στη διάρκεια επαφών του με τον πρωθυπουργό της βορειοαφρικανικής χώρας να καταγγείλει ξανά το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο συνεργασίας στη Μεσόγειο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα