Αντιπολιτευτικά πυρά για τα νέα μέτρα! «Σαμποτέρ ο Μητσοτάκης»

Τσίπρας: Ερχεται κύμα αντιδράσεων – Βελόπουλος: Εκδικείστε τους γονείς μας

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ: «Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε -και νομίζω δικαίως- ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης, θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για στοχοποίηση «των άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί. Αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης» κατέληξε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής: «Κύριοι της Ν.Δ., πείτε μου, εκδικείστε τους γονείς μας; Γιατί αν στην απονομή των συντάξεων ήσασταν συνεπείς, θα έλεγα ότι κάνετε μια διαδρομή. Αυτό όμως είναι διαστροφή, είναι μίσος, είναι εκδίκηση απέναντι στους γονείς μας, στους παππούδες μας. Και έρχεται το ρητορικό ερώτημα: Θα κόψετε τα επιδόματα στους παράνομους μετανάστες που δεν εμβολιάζονται; Γιατί ο κ. Μηταράκης είπε χθες ότι δεν υπάρχουν κρούσματα και νεκροί μεταξύ των παράνομων μεταναστών. Αρα έχουν πλήρη ανοσία. Και ο κ. Μηταράκης έχει πλήρη ανοησία»!

Εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛ. ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης κατήγγειλε ότι «η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα. Στο “και πέντε” ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει». Η κυβέρνηση, είπε, «πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει… Δυστυχώς, βέβαια, για ακόμα μία φορά, “ξέχασε” να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

Το ΚΚΕ μίλησε για «επανάληψη της ίδιας “συνταγής” που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα