Εκλογική παρωδία στην ακαδημία Αθηνών

Απίστευτες καταγγελίες για μεθοδεύσεις στη στελέχωση του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών.

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή την παράνομη -όπως καταγγέλλουν κορυφαίοι νομικοί και άλλοι ακαδημαϊκοί- ψηφοφορία εκλογής δύο μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ). Σε μια συνεδρίαση-παρωδία, που μόνο ντροπή προκαλεί για την κατάσταση στο κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, οι αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου της Ακαδημίας και αρκετών ακαδημαϊκών -και όχι μόνο- έφτασαν σε τέτοια ένταση, με ανεπίτρεπτες κατηγορίες εκατέρωθεν, που τελικά οδήγησαν στην αποχώρηση αρκετών από τους συμμετέχοντες, oι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις «παράνομες μεθοδεύσεις» του προέδρου. Παρά τον σάλο, η ψηφοφορία τελικώς έγινε. Εξελέγησαν ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο ιατρός Χαράλαμπος Ρούσσος, ο οποίος έντονα διαμαρτυρόμενος είχε αποχωρήσει, αρνούμενος την υποψηφιότητά του και καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία ως παράνομη και στρεφόμενη με μεθοδεύσεις σε βάρος του προσώπου του!

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η ψηφοφορία εκλογής των δύο μελών του Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ ήταν παράνομη, καθώς η προβλεπόμενη από τον νόμο εκλογή των πέντε άλλων μελών του Δ.Σ. από την Α’ τάξη, που έπρεπε κατά τον νόμο και την απόφαση του ΣτΕ να προηγηθεί (και έγινε την 1η Δεκεμβρίου), δεν ήταν νόμιμη. Ο λόγος ήταν ότι μεταξύ των εκλεγέντων -όπως κατήγγειλαν δύο κορυφαίοι νομικοί ακαδημαϊκοί- ήταν όχι ιατρός ή βιολόγος όπως όριζε ο νόμος, αλλά δύο ακαδημαϊκοί άλλων ειδικοτήτων.
Επίσης, από νομικό και τ. πρόεδρο της Ακαδημίας αλλά και άλλους ακαδημαϊκούς καταγγέλθηκε ότι η συζήτηση και η ψηφοφορία αυτή δεν είχε συμπεριληφθεί ως θέμα στη σχετική πρόσκληση του προέδρου, αλλά σε μια τελευταία συμπληρωματική πρόσκληση, αποσταλείσα μόλις το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου (!) αντί των 48 ωρών που ορίζει ο νόμος, δηλαδή εκπρόθεσμα.

Τελικά, η συζήτηση στη συνεδρίαση της Πέμπτης πήρε εκρηκτικές διαστάσεις -διακόπηκε και για λίγο-, με την ανεξήγητη εμμονή -κατά τους καταγγέλλοντες- του προέδρου της Ακαδημίας να γίνει πάση θυσία η ψηφοφορία, αν και αυτή μπορούσε να αναβληθεί, όπως αιτήθηκαν αρκετοί ακαδημαϊκοί, για την επόμενη συνεδρία της ολομέλειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα