Τσαβούσογλου: Θέτει πάλι θέμα κυριαρχίας των νησιών μας!

Προκλητικός για άλλη μία φορά, επιτέθηκε κατά Μητσοτάκη – Δένδια κατηγορώντας τους για την… καλλιέργεια έντασης

Στον χορό του αποπροσανατολισμού της τουρκικής κοινωνίας από τα πραγματικά της προβλήματα, που δεν είναι άλλα από την οικονομία και τη σχεδόν ακραία φτώχεια, μπήκε δυναμικά χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βάλλοντας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια.

«Oι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και τη σταθερότητα» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά προκλητικός, θέτοντας θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε πως η Τουρκία δεν έδειξε «ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της» και πως δεν άφησε κενά, «ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου».

«Επίσης, με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση της παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους». Επ’ αυτού διπλωματικές πηγές από την Αθήνα έκαναν λόγο για τις «ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις» από την πλευρά της Αγκυρας, και επανέλαβαν πως η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς.

Απειλές

«Όσον αφορά κατηγορίες για δήθεν αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, η χώρα που, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει κατάφωρα διεθνείς κανόνες, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί, καθώς και για την απομόνωσή της διεθνώς» κατέληξαν.

Την ίδια ώρα, πάντως, κι ενώ η τουρκική λίρα συνεχίζει να κατρακυλά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού χαρακτήρισε αχάριστους όσους λένε πως υπάρχει μεγάλη ανεργία στη χώρα, δεν δίστασε να ρίξει πάλι την μπάλα στην εξέδρα. Μιλώντας την Κυριακή στα κομματικά του στελέχη στην Κωνσταντινούπολη αναφέρθηκε, πρώτα απ’ όλα, στην Αγία Σοφία, τονίζοντας πως η Αλωση της Πόλης έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον αγώνα των Τούρκων.

Ο Ερντογάν, επιπλέον, αναφέρθηκε στη λειτουργία του εμβληματικού ναού ως τζαμί, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί και την απόδειξη της Αλωσης. Τέλος, για την καταρρέουσα οικονομία της Τουρκίας επανήλθε στις δικές του οικονομικές θεωρίες, λέγοντας πως θα εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο, ο οποίος προβλέπει μηδενικά επιτόκια, καθώς ο τόκος θεωρείται αμαρτία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα