Προκλήσεις δίχως τέλος των Τούρκων (και) στα Ίμια!

Ακταιωρός επιχείρησε να εμποδίσει ελληνικά αλιευτικά, τα οποία συνόδευε σκάφος του Λιμενικού, να ψαρέψουν στην περιοχή

Μπαρούτι μυρίζει ακόμη μια χρονιά στα Ίμια, με τουρκικά σκάφη να επιχειρούν να εμποδίσουν ελληνικά αλιευτικά να ψαρέψουν στην περιοχή, προκειμένου να θεμελιώσουν τις «γκρίζες ζώνες» του Αιγαίου.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη συγκεκριμένη περιοχή, δίπλα στην Κάλυμνο, η θάλασσα είναι γεμάτη τσιπούρες και άλλα ψάρια. Από την εποχή Σημίτη όμως και μετά η δυνατότητα των Ελλήνων ψαράδων να εκμεταλλευτούν τον πλούτο των χωρικών μας υδάτων έχει υπονομευτεί από τις τακτικές της Αγκυρας, που συνεχώς τους παρενοχλούν.

Αυτό συνέβη και το προηγούμενο διάστημα, όταν έξι ελληνικά ψαράδικα ξεκίνησαν, συνοδεία σκάφους του Λιμενικού, για να ψαρέψουν στην περιοχή κοντά στα Ιμια.

Στην περιοχή όμως κατέφτασε και μια τουρκική ακταιωρός, η οποία, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, βρέθηκε μέχρι και λίγα μέτρα από τα ελληνικά αλιευτικά, προκειμένου να τα αναγκάσει -υπό τον φόβο ζημιών, που θα ήταν οικονομική καταστροφή για τους ψαράδες- να φύγουν από την περιοχή.

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε την περιοχή, με αποτέλεσμα την αποχώρηση της τουρκικής ακταιωρού. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι τουρκικές προκλήσεις πλησίον των Ιμίων πυκνώνουν και σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον υβριδικό πόλεμο που η Τουρκία έχει εξαπολύσει κατά της χώρας μας πολλές φορές παίζει και ο στόλος των τουρκικών μεγάλων αλιευτικών.

Στο παρελθόν, μάλιστα, έχουν καταγραφεί περιστατικά, κατά τα οποία τα τουρκικά αλιευτικά δεν δημιουργούν απλώς φραγμούς στην πορεία των ελληνικών, αλλά προβαίνουν και σε καταστροφή αλιευτικού εξοπλισμού, προκειμένου να τα διώξουν από την περιοχή. Οι Τούρκοι δεν περιορίζονται όμως στις προκλήσεις πλησίον των Ιμίων, αλλά συνεχίζουν την τακτική των παραβιάσεων και παραβάσεων των ελληνικών αιθέρων. Έτσι, μόνο χθες είχαμε 11 συνολικά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη -δύο εκ των οποίων οπλισμένα- να πραγματοποιούν οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, αλλά και εννέα παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα