Απίστευτη μεθόδευση! Σε απολογία ξαφνικά ο Βαξεβάνης για Νovartis

Η κλήση είχε προαναγγελθεί από «Παραπολιτικά» και Γεωργιάδη

Άλλη μία απόδειξη πως έχει στηθεί ένα άηθες κυνήγι μαγισσών προκειμένου να εκδιωχθούν όσοι αποκάλυψαν τα τεράστια σκάνδαλα που έριξαν τη χώρα μας στο χείλος της καταστροφής, όπως αυτό της Novartis και της «λίστας Λαγκάρντ», με το εύρημα ότι έστησαν κάποια φανταστική σκευωρία, και να διασωθούν οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων αποτελεί η κλήση που έλαβε ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης ως κατηγορούμενος από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Σύμφωνα με την κλήση, ο Κώστας Βαξεβάνης κατηγορείται για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή, της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων προκειμένου να επιτευχθεί οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας. Είχε προηγηθεί η κλήση σε απολογία από την ανακρίτρια της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, η οποία έχει επίσης στοχοποιηθεί για την ερευνητική δουλειά της τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και στη «λίστα Λαγκάρντ».

Αποδεικτικό της πραγματικής σκευωρίας που στήνεται, ώστε να καταδικαστεί η ερευνητική δημοσιογραφία και να συγκαλυφθούν ολοκληρωτικά τα μεγάλα σκάνδαλα, αποτελεί εξάλλου το γεγονός πως η κλήση του εκδότη του «Documento» είχε προαναγγελθεί από πρόσωπα που δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν τις μελλοντικές πράξεις της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, όπως είχε επισημάνει η «δημοκρατία» και στο φύλλο της περασμένης Δευτέρας, την κλήση του Κώστα Βαξεβάνη είχαν προαναγγείλει τόσο ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης από τη στήλη που διατηρεί στην εφημερίδα του όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εμφάνισή του την περασμένη Κυριακή. Το συγκλονιστικό, μάλιστα, είναι πως ο Αδωνις Γεωργιάδης εξετάζεται ακόμη από τη Δικαιοσύνη για τυχόν εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis (!).

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε πως η φαρμακευτική εταιρία Novartis έχει πληρώσει στις ΗΠΑ, πρόστιμο ειδικά για διαφθορά στη χώρα μας, ύψους 340.000.000 δολαρίων, ενώ από την αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία ανέκτησαν τεράστια ποσά από διαφυγόντες φόρους. Στην Ελλάδα, πάλι, όσοι τόλμησαν να αποκαλύψουν αυτά τα σκάνδαλα, τους πρωταγωνιστές τους και τις απώλειες που επέφεραν στο Ελληνικό Δημόσιο είναι αυτοί που θα κληθούν να δώσουν και εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.
Μαρία Παναγιώτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα