Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για ενίσχυση του Τύπου

Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των εφημερίδων, που απειλούνται από την αύξηση της τιμής του χαρτιού και του κόστους εκτύπωσης, καθώς και τις γενικότερες ανατιμήσεις σε ενέργεια, πρώτες ύλες και μεταφορές, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση 52 βουλευτών του στους συναρμόδιους υπουργούς. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κοινοβουλευτική τους παρέμβαση ζητούν από τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γιάννη Οικονόμου, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση ακρίβειας, τον μηδενισμό του ΦΠΑ στις πανελλαδικές και περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, σύμφωνα με τη δυνατότητα που έδωσε η απόφαση του ECOFIN στις 7/12/2021.

Οι βουλευτές, μάλιστα, επισημαίνουν πως το μέτρο αυτό έχει μικρό δημοσιονομικό κόστος που, όμως, η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει εδώ και τέσσερις μήνες. Ζητούν, επιπλέον, την έκτακτη επιδότηση του κόστους εκτύπωσης. Αυτό που επισημαίνεται από τους βουλευτές είναι πως η βιωσιμότητα των εφημερίδων, καθώς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί τους, απειλούνται από υπέρογκα ανελαστικά έξοδα που προκαλούνται από τα φαινόμενα ανατιμήσεων, ενώ φέρνουν ως παράδειγμα εβδομαδιαία εφημερίδα, αναφέροντας πως το κόστος αγοράς χαρτιού εκτύπωσης το έτος 2021 αυξήθηκε 22% σε σχέση με το 2020, ενώ με τις τρέχουσες τιμές υπολογίζεται ότι το έτος 2022 θα κλείσει με αύξηση που θα ξεπεράσει το 64% σε σχέση με το 2020.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα