Σύνδεση «Αττίλα» με Ουκρανικό για εσωτερική κατανάλωση!

Δένδιας και Τασούλας συνδέουν τις δύο εισβολές όταν απευθύνονται εντός συνόρων. Στο εξωτερικό, όμως, στηρίζουν Ζελένσκι!

Κατόπιν εορτής και μετά το ιστορικό φιάσκο της παρέμβασης Ζελένσκι -ο οποίος δεν βρήκε ούτε μισή λέξη να πει για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις ομιλίες του στα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Μεγαλονήσου-, άρχισε να θυμάται η κυβέρνηση το Κυπριακό. Επί εβδομάδες η χώρα μας παρακολουθεί δίχως να αντιδρά την ομοβροντία πυρών και κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, την ίδια ακριβώς στιγμή που η Τουρκία παραμένει στο απυρόβλητο, παρά τις συνεχείς προκλήσεις και την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Εσχάτως, όμως, ορισμένες φωνές στην κυβέρνηση άρχισαν μέσω δημόσιων παρεμβάσεών τους να συνδέουν τη ρωσική επίθεση με την εισβολή του «Αττίλα». Το πρώτο εύλογο ερώτημα είναι γιατί εκδηλώνεται τόσο όψιμα το ενδιαφέρον για την Κύπρο. Επιπλέον, καθίσταται σαφές ότι οι μεμονωμένες φωνές δεν αρκούν. Αυτό θα έπρεπε να είναι το κεντρικό κυβερνητικό επιχείρημα. Πότε θα σταματήσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να σιωπά και να κάνει πως δεν καταλαβαίνει, και θα αρχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντά της Ελλάδας και της Κύπρου έναντι της Τουρκίας;

Τη σύνδεση με το Κυπριακό έκανε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος από το βήμα του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών σημείωσε πως «οι θέσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία είναι οι θέσεις της Ελλάδας που έχει για το Κυπριακό πρόβλημα». Ταυτοχρόνως, αναφερόμενος στην Αγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως «μέχρι η Τουρκία να άρει τις απειλές προς την Ελλάδα, η Ελλάδα δεν επιχαίρει για τους εξοπλισμούς της», ενώ χαρακτήρισε το casus belli απολύτως απαράδεκτο, καθώς δεν προβλέπεται καν από το Διεθνές Δίκαιο.

Αναφορά στο Κυπριακό έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι αυτό που συνέβη το 1974 στην Κύπρο, όπου καταλύθηκε η εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας-μέλους του ΟΗΕ. Και νομίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει πια να επιτρέπεται» υπογράμμισε ο Κώστας Τασούλας. Όσο για τον Gerard Connolly, αναφερόμενος στην Ουκρανία, δήλωσε πως «αυτή η βία που βλέπουμε προέκυψε από έναν διαταραγμένο άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα», ενώ εκτίμησε πως «ο Πούτιν και οι υποστηρικτές του θα πρέπει να πληρώσουν ένα τίμημα γι’ αυτές τις ωμότητες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα