Δένδιας κατά Σαμαρά! «Ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες»

Εμφύλια σύρραξη στην ηγετική πυραμίδα! Χωρίς να κατονομάσει τον πρώην πρωθυπουργό μίλησε για απραξία και στρουθοκαμηλισμό

Εμφύλια σύρραξη εκδηλώθηκε στη «γαλάζια» παράταξη και εντός της Βουλής, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να απαντά στις πρόσφατες ευθείες βολές του Αντώνη Σαμαρά από του βήματος του συνεδρίου της Ν.Δ., καταλογίζοντάς του «ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες».

Μιλώντας στην επιτροπή Εθνικής Αμυνας της Βουλής, όπου συζητείτο η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έριξε ξεκάθαρα καρφιά στον Μεσσήνιο πολιτικό, δίχως να τον κατονομάζει. «Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οιουδήποτε, αλλά υπάρχει ένα ερώτημα, πώς προσλαμβάνεται αυτός ο πατριωτισμός. Γιατί, βέβαια, δεν μπορούμε να κρύψουμε μέσα στην αίθουσα ότι πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, αφήνοντας σαφείς αιχμές εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος είχε βάλει κατά πάντων στο συνέδριο της Ν.Δ. -και- για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Μπορεί να μην κατονόμασε τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο είναι παραπάνω από σαφής η κατεύθυνση των αναφορών του. Μάλιστα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο υπουργός διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται σε συζήτηση μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, αλλά στη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία, «μια συζήτηση που εν πολλοίς διατρέχει και κόμματα και παρατάξεις», όπως είπε.

Πρόσθεσε, δε, πως η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό και ο στρουθοκαμηλισμός επίσης δεν συνιστά πατριωτισμό, συμπληρώνοντας με την ίδια δηκτική διάθεση πως «η βίωση από πολιτικούς του πατριωτισμού ως οπισθοδρομικό σύνδρομο εκχέει μια βαθύτατη ανασφάλεια», θυμίζοντας, όπως είπε, «το γνωστό πίσω στα κανόνια μας, ωσάν οι λέξεις θα μπορούσαν να προστατεύσουν τη χώρα και το μέλλον της». Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο Νίκος Δένδιας ανάρτησε το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του στα κοινωνικά δίκτυα…

Ο υπουργός Εξωτερικών είναι ο δεύτερος που απαντά στον πρώην πρωθυπουργό και στα περί «λόμπι του κατευνασμού», μετά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, έκανε αναφορά στο ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 18% που έφτασε η Ν.Δ. επί ημερών του Αντώνη Σαμαρά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα