792 ώρες υπερπτήσεων-παραβιάσεων ελληνικής κυριαρχίας

Ενώ ο Μητσοτάκης στην Ουάσινγκτον δεν τολμούσε να πει τη λέξη «Τουρκία», ο Ερντογάν ξεκινούσε υπερωρίες προκλήσεων

Από την Κύρα Αδάμ

Tρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν εγκαινίασε μια εξόχως επικίνδυνη επεκτατική επιχείρηση σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας, των νήσων, των νησίδων, των βραχονησίδων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, και όχι μόνο.

Τα επίσημα έγκυρα κρατικά ελληνικά, τουρκικά και διεθνή στοιχεία αποδεικνύουν ότι από τις 14 Μαΐου 2022 η Αγκυρα πραγματοποιεί κατάληψη και παραβιάσεις ελληνικής κυριαρχίας με την ΩΡΑ και όχι με ΑΡΙΘΜΟ αεροσκαφών και UAVs, κάνοντας και υπερωρίες, καθόσον 14-27 Μαΐου η Τουρκία θα εκτελέσει συνολικά 792 ώρες παραβιάσεων και κατάληψης-κατακερματισμού ελληνικής κυριαρχίας.

Όμως, η κυβέρνηση και το κομματικό κράτος των αρεστών του πρωθυπουργού μάλλον κοιμούνται όρθιοι και… πληρώνουν ξενοδοχείο στον Ερντογάν, αφού δεν πήραν χαμπάρι τις επιθετικές επιχειρήσεις της Αγκυρας για να τις αντιμετωπίσουν έγκαιρα, άμεσα και αποτελεσματικά. Με αποτέλεσμα να καθίστανται εξόχως επικίνδυνοι για τη διαχείριση εθνικών θεμάτων, εκτός πλέον και αν η κυβέρνηση έχει προσλάβει ωρομίσθια την Αγκυρα για να εκτελεί παραβιάσεις στην ελληνική κυριαρχία. Επίσης, ουδείς αρμόδιος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο σε βάρος της Ελλάδας για να το αξιοποιήσει στις ΗΠΑ, ενώ τα στοιχεία που θα παρατεθούν δεν δίνονται στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, προφανώς λόγω πολιτικού κόστους.

13 Μαΐου 2022

Η Αγκυρα με τη διεθνή αγγελία Α 2900/2022, την οποία εξέδωσε στις 13 Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.40, ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα (ΙCΑΟ, ΟΗΕ, ΙΜΟ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, FAA, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ,ΥΕΝ, ΥΠΑ κ.λπ.) ότι, επειδή η Ελλάδα προσπαθεί παράνομα να χτίσει κυριαρχία στο Αιγαίο που δεν της ανήκει και επειδή εμμένει στην παρανομία αυτή, η Τουρκία αναγκάστηκε να εκδώσει την αγγελία Α 2900/22 για εκτέλεση τουρκικής άσκησης στο Αιγαίο (εντός FIR Αθηνών) για την προστασία του περιβάλλοντος και την υποστήριξη αποστολών έρευνας – διάσωσης (SAR).
Για τα στοιχεία της τουρκικής αγγελίας σημειώνονται τα ακόλουθα:

Η εκτέλεση τουρκικής άσκησης αφορά διαδρομή από Ρόδο μέχρι Θάσο και αντίστροφα, και άσκηση σε πέντε επιπλέον περιοχές. Η τουρκική αυτή ενέργεια είναι άκρως παράνομη και εξόχως επικίνδυνη, διότι με τις πτήσεις διαδρομής και τις περιοχές της άσκησης η Τουρκία εκτελεί ταυτόχρονα βίαιες παραβιάσεις σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας, δεδομένου ότι η τουρκική άσκηση εκτελείται σε μόνιμη βάση πάνω σε ελληνική κυριαρχία νήσων, νησίδων, βραχονησίδων του Αιγαίου (Ρόδος, Κως, Ικαρία, Σάμος, Ψαρά, Αη Στράτης, Χταπόδια, Μελαμπιοί, Αντίψαρα κ.λπ.).

Η τουρκική αγγελία και η άσκηση είναι παράνομες, διότι εκδόθηκαν για το FIR Αθηνών, για το οποίο, βάσει του ΙCΑΟ, μόνο η ΥΠΑ Ελλάδας είναι αρμόδια-υπεύθυνη για την έκδοση διεθνών αγγελιών. Δηλαδή, η Τουρκία άρπαξε τις αρμοδιότητες της ΥΠΑ στο FIR Αθηνών, με την ΥΠΑ να… αγναντεύει το υπερπέραν. Η τουρκική άσκηση είναι παράνομη, διότι αφορά έρευνα και διάσωση (SAR) εντός του FIR Αθηνών, εντός του οποίου -βάσει του ΙCΑΟ- μόνο η Αθήνα έχει αρμοδιότητες (ΚΣΕΔ) για SAR.

Η τουρκική άσκηση παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, διότι εκτελείται και Κυριακές, κάτι που απαγορεύει το ΜoU. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει χάρτη στον οποίο απεικονίζεται η τουρκική άσκηση, όπως αυτή αναγράφεται στην τουρκική αγγελία A 2900/22.

Με την άσκηση αυτή, η Τoυρκία εκτελεί για συνολικά 792 ώρες βίαιες παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας.

Κάθε διεθνής αγγελία για να καταστεί παράνομη πρέπει η θιγόμενη χώρα να αντιδράσει άμεσα και να εκδώσει αγγελία που να τη χαρακτηρίζει παράνομη και άκυρη, με ταυτόχρονη καταγγελία σε ΟΗΕ και ΙCΑΟ, διότι αφορά κυριαρχία, ή με χρήση στρατιωτικών μέσων, δηλαδή κατάρριψη. Διαφορετικά, η παράνομη αγγελία νομιμοποιείται, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται στη διεθνή νομιμότητα αυτεπάγγελτη αντίδραση από διεθνείς οργανισμούς εκτός της θιγόμενης χώρας. Είναι ακριβώς σαν η Ελλάδα να εκδώσει αγγελία και να εκτελέσει άσκηση μέσα στο… FIR ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ και στην κυριαρχία της Μαδαγασκάρης. Στην περίπτωση που δεν αντιδράσει η Μαδαγασκάρη, η ελληνική αγγελία καθίσταται νόμιμη, μετατρέποντας την κυριαρχία της χώρας αυτής σε ελληνική.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε στις ΗΠΑ ότι η κυβέρνηση προασπίζει ελληνική κυριαρχία, συμπεριλαμβανομένων των υπερπτήσεων, όταν την ίδια ημέρα (16/05/22) η Τουρκία… σούβλιζε επί 72 ώρες την ελληνική κυριαρχία σαν τον Αθανάσιο Διάκο, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την τουρκική αγγελία-άσκηση, η Τουρκία κατακερματίζει την ελληνική κυριαρχία 72 ώρες ημερησίως επί 11 φορές, που είναι οι περιοχές, δηλαδή 792 ώρες από 14 έως27 Μαΐου. Η ανύπαρκτη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως η άγνοια, η αδιαφορία και η ανικανότητα του κομματικού επιτελικού κράτους των αρεστών είναι οι λόγοι που συνεχώς αυξάνονται οι τουρκικές επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας και προκαλούν βλάβη στη χώρα, ενώ εκθέτουν τον πρωθυπουργό για τη διασφάλιση της ελληνικής κυριαρχίας, διότι αυτός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επιλογή στελεχών του επιτελικού κομματικού κράτους.

Η Τουρκία εξέδωσε την Αγγελία 2900/22 στις 13/05/22, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.40, για να αρχίσει η άσκηση στις 14 την επομένη, το Σάββατο, στις 10.00. Και τούτο διότι η Αγκυρα γνωρίζει ότι η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από την Παρασκευή μεσημέρι, Σάββατο, Κυριακή, εορτάς και πανηγύρεις κατεβάζει ρολά και κοιμάται, πληρώνοντας με ελληνική κυριαρχία το ξενοδοχείο στην Αγκυρα. Από τις 13/05/22, ημέρα Παρασκευή, όταν εκδόθηκε η τουρκική αγγελία, και από τις 14/05/22, ημέρα Σάββατο, όταν η Αγκυρα άρχισε την άσκηση, και μέχρι τις 16/05/22, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00, δεν υπήρξε καμιά ελληνική αντίδραση, επειδή η ΥΠΑ είχε κατεβάσει ρολά.

Έτσι, για 4 ημέρες, από 13 έως 16 Μαΐου, η τουρκική αγγελία και οι τουρκικές παραβιάσεις, η κατάληψη και η κατοχή ελληνικής κυριαρχίας ήταν νόμιμες, διότι δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από την Ελλάδα ως θιγόμενη χώρα. Εκτός πλέον και αν τις παραβιάσεις με την ώρα η κυβέρνηση τις θεωρεί άσχετες με τα εθνικά συμφέροντα. Σύμπασα η διεθνής κοινότητα διάβασε μόνο την τουρκική αγγελία στις 13/05/22, διότι δεν υπήρξε ελληνική αντίδραση. Δηλαδή, για 4 ημέρες η κυβέρνηση παραχώρησε την ελληνική κυριαρχία στην Αγκυρα ως νόμιμη γονική παροχή με υπογραφή δική της. Στις 16/05/22, στις 12.00, ημέρα Δευτέρα, ξύπνησε η ΥΠΑ και εξέδωσε την αγγελία Α 1470/22, με την οποία ακύρωσε την τουρκική, καθόσον καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, χωρίς όμως να προσφύγει στον ΙCAΟ και τον ΟΗΕ για να καταγγείλει την Τουρκία.

Με αποτέλεσμα η ήδη χορηγηθείσα ελληνική κυριαρχία στην Αγκυρα ως γονική παροχή να γίνει διμερές πολιτικό ελληνοτουρκικό θέμα και η ελληνική κυριαρχία να καταστεί πλέον ελληνοτουρκικό οικόπεδο εξ αδιαιρέτου. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει την ελληνική αγγελία Α 1470/22 ως τεκμήριο. Τη νομιμοποίηση της τουρκικής αγγελίας άσκησης κατάληψης της ελληνικής κυριαρχίας και τη χορήγησή της ως γονικής παροχής από τις 14/05/22, ημέρα Σάββατο, όταν άρχισε η τουρκική άσκηση, μέχρι 16/05, ημέρα Δευτέρα, την υπογράφει και η ελληνική κυβέρνηση, και τούτο διότι η ΥΠΑ Ελλάδας χαρακτηρίζει παράνομη και άκυρη την τουρκική αγγελία ΜΟΝΟΝ από τις 16/05/22 το μεσημέρι και μετά, καθότι τότε ξύπνησε, χωρίς να συμπεριλάβει τις προηγούμενες ημέρες της άσκησης-κατάληψης ελληνικής κυριαρχίας.

Η κυβέρνηση παρέχει το δικαίωμα στην Αγκυρα να κάνει ό,τι θέλει σε βάρος της Ελλάδας. Και τούτο διότι στην αγγελία Α 2900/22 η Τουρκία δεν αναγράφει αν τα μέσα της άσκησης θα είναι πολιτικά ή στρατιωτικά, ούτε αν θα είναι αεροσκάφη, UAVs, πλοία, ως όφειλε. Επειδή όμως δεν υπήρξε αντίδραση της Αθήνας, παρέχεται το στοιχείο της ευελιξίας και του αιφνιδιασμού στην Αγκυρα για να χρησιμοποιεί και τα τρία μέσα στην άσκησή της.

Ούτε αναχαιτίσεις

Από τις 14/05 έως τις 16/05 η τουρκική αγγελία και άσκηση είχε γίνει νόμιμη, με υπαιτιότητα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα τα ελληνικά αεροσκάφη να μην μπορούν να κάνουν νόμιμες αναχαιτίσεις και, σε περίπτωση αναχαιτίσεων, οποιοδήποτε ατυχές περιστατικό θα το πλήρωναν πολύ ακριβά η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Οι ΗΠΑ, το υπουργείο Αμυνας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η FAA είχαν από τις 13/05/22 την τουρκική αγγελία και χάρτη που απεικόνιζαν τον κατακερματισμό ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Ωστόσο, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και της ελληνικής αντιπροσωπίας με τους ομολόγους τους, οι ΗΠΑ έκαναν γαργάρα το θέμα της προστασίας της ελληνικής κυριαρχίας, ενώ καίγονται για την κυριαρχία της Ουκρανίας. Ομοίως το ΝΑΤΟ επικρότησε αυτή την τουρκική ενέργεια, δεδομένου ότι τις ίδιες ημερομηνίες κάνει ασκήσεις με την Τουρκία μέσα στο FIR, που καταλαμβάνει και εθνικό εναέριο χώρο.

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος για να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα, είχε χάρτη και την τουρκική αγγελία με τις 792 ώρες παραβιάσεων και τις παρουσίαζε στον πρόεδρο και το Κογκρέσο, δεν θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να κάνουν… μούγκα στη στρούγκα το θέμα της τουρκικής παραβίασης ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών υπερπτήσεων.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα