Ο Τσίπρας επιμένει στο «ξεκαθάρισμα» όλων των τάσεων

Επίδειξη δύναμης από τον Αλέξη Τσίπρα, που συνεχίζει το «ξεκαθάρισμα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στην Ολγα Τρέμη τόνισε ακόμη μία φορά ότι οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κύκλος (σ.σ.: των τάσεων) που υπήρχε μέχρι τώρα έκλεισε. Αυτός ο κύκλος έκλεισε».

Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του είπε: «Δεν αναγνωρίζω, δεν σκέφτομαι, δεν με απασχολεί η έννοια των ομάδων, των ομαδοποιήσεων και των τάσεων στον τρόπο που θα δουλέψουμε από εδώ και στο εξής. Οι τάσεις, λοιπόν, πρέπει να είναι ρεύματα ιδεών, πρέπει να αναδιατάσσονται, να μετασχηματίζονται, να ανασυνθέτονται. Οταν ένα κόμμα πλουραλιστικό, πλειοψηφίας και μειοψηφίας παίρνει όμως δημοκρατικά μια απόφαση, την επόμενη ημέρα την απόφαση αυτή την υλοποιεί από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Εκλέχθηκα σε αυτές τις εκλογές από την κάλπη και τη συμμετοχή 150.000 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 110.000 είναι νέα μέλη. Αρα δεν καταλαβαίνω τι νόημα και τι αξία έχει κάποιοι να συγκροτούν τάση, αυτοεπονομαζόμενοι ως προεδρικοί. Οι άλλοι τι είναι, λοιπόν;»

Βέβαια, μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το λέει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι οι τάσεις τέλειωσαν, αλλά οι εκφραστές αυτών των τάσεων διεκδικούν ρόλους παντού. Μην ξεχνάμε ότι οι Φίλης και Λάμπρου απαίτησαν τη συμμετοχή του Τσακαλώτου στον πρωινό καφέ του Τσίπρα για να έχουν λόγο και εκεί. Δεν τα κατάφεραν, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει έδαφος για διαφωνίες.

Στη συνέντευξή του ο Τσίπρας υπεραμύνθηκε της επιλογής Σβίγκου, ως γραμματέως του κόμματος, γιατί, όπως είπε, οι ικανότητες και οι δυνατότητές της την κάνουν το κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί του νέου -συνθετικού- κύκλου του κόμματος.

Η συνέντευξη, πάντως, είχε κι άλλες ατάκες, ολίγον υπερβολικές έως… κωμικές. Οπως όταν ο κ. Τσίπρας δήλωσε «δεν έχω καμία μα καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει. Αυτό που με απασχολεί, αυτό που με κάνει τα βράδια να μην κοιμάμαι είναι γι’ αυτό που θα παραλάβουμε την επόμενη μέρα». Και συμπλήρωσε: «Οταν ήμουν στο Μαξίμου, δεν ήμουν happy traveler, καθόμουν μέχρι τις 3 και 4 το πρωί για να βρω λύσεις σε ασφυκτικές συνθήκες. Και βρήκαμε λύσεις»… Πάντως, ο ελληνικός λαός είχε άλλη γνώμη!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα