Μένος του ΣΥΡΙΖΑ κατά των αποστράτων επειδή δεν λένε να ξεχάσουν τις Πρέσπες

Ζητούν να τιμωρηθούν όσοι οργανώνουν εκδήλωση για τα 4 χρόνια από την επαίσχυντη συμφωνία.

Στην περίπτωση της προβληματικής και εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών το πολιτικό θράσος του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερβεί κάθε όριο. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο θίασος που τον περιβάλλει αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η υπογραφή τους σε ένα κατάπτυστο κείμενο, που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, εξακολουθεί να αποδοκιμάζεται από τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν να παραγνωρίζουν αυτή την αλήθεια και, υποτιμώντας ξεκάθαρα τις διαθέσεις των πολιτών, ισχυρίζονται ότι κινήθηκαν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αγνοώντας το πολιτικό κόστος! Ο ΣΥΡΙΖΑ, χθες, έκανε ένα ακόμα βήμα σε τούτο τον κατήφορο. Οι τομεάρχες Αμυνας Θοδωρής Δρίτσας, Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αν. Αμυνας Γιώργος Τσίπρας με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς καταγγέλλουν την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η οποία διοργανώνει σήμερα στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης ημερίδα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αναρωτιόμαστε εάν έχετε ενημερωθεί ότι η διοίκηση της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) οργανώνει ημερίδα ανοιχτή στο κοινό με θέμα “Καταγγέλλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών”, τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της» σημειώνουν εισαγωγικά και ερωτούν με επιθετικό τόνο: «Εάν ναι, τι κάνετε; Ανέχεστε αυτή την πρωτοβουλία μιας ένωσης που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από εσάς; Ακόμα περισσότερο, την εγκρίνετε και την καλύπτετε;» Στην ψευτοδημοκρατική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκδηλώσεις για την επονείδιστη συμφωνία νοούνται μόνον όσες οργανώνονται από τους ελάχιστους υπερασπιστές της!

Οι υπογράφοντες την επιστολή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, «βασικός σκοπός της ημερίδας είναι η εξέταση όλων των εξελίξεων, αλλά και του ίδιου του κειμένου αυτής της συμφωνίας, υπό την οπτική της δραστικής μεταβολής ή και ακύρωσής της από την ελληνική πλευρά».

Δείχνοντας μάλιστα πόσο ενοχλούνται από τη χρήση όρων όπως «πατρίδα» και «εθνικό συμφέρον», ζητούν ουσιαστικά τη φίμωση της σημερινής εκδήλωσης, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι:

• Η ΕΑΑΣ είναι κατά νόμο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή θεσμική δομή του επίσημου ελληνικού κράτους, εποπτευόμενη από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Η κυβέρνηση επομένως έχει πλήρη ευθύνη για τις πράξεις της ένωσης.

• Μια απλή ανάγνωση των κατά νόμο σκοπών και αρμοδιοτήτων της ΕΑΑΣ, όπως αναλυτικά περιγράφονται στο εγκεκριμένο καταστατικό της, σαφώς οδηγεί στην αντικειμενική αξιολόγηση ότι η ημερίδα αυτή και το θέμα της εκφεύγουν πλήρως από τους νόμιμους σκοπούς της ένωσης, ακόμα και στην περίπτωση που ερμηνευτεί διασταλτικά η γενικόλογη αναφορά τους στους καταστατικούς της σκοπούς, δηλαδή «διατήρηση αμείωτου εθνικού φρονήματος», «προσφορά στην πατρίδα», «εθνικό συμφέρον» κ.λπ.

• Είναι απολύτως φανερό από το κείμενο της αναγγελίας της εκδήλωσης ότι οι οργανωτές υπερασπίζονται τη γνωστή άποψη ακραίων εθνικιστικών κύκλων, δηλαδή την εναντίωση στη λύση του σύνθετου γεωγραφικού προσδιορισμού για την ονομασία της βόρειας χώρας. Αντιτίθενται, δηλαδή, στην επίσημη, πάγια πολιτική του συνόλου σχεδόν των ελληνικών κομμάτων, καθώς και όλων των κυβερνήσεων από τον Κώστα Καραμανλή και μετά.

• Το γεγονός ότι η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ερωτοτρόπησε υποκριτικά και ψηφοθηρικά με ακραία συλλαλητήρια που είχαν τέτοιον χαρακτήρα, ενώ επισήμως η Ν.Δ. ήταν υπέρ του σύνθετου γεωγραφικού προσδιορισμού, δηλαδή υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία, είναι πρόβλημα της Ν.Δ. Ενα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία και χρηματοδότηση του ΥΕΘΑ δεν μπορεί ανοιχτά και επίσημα να υιοθετεί τέτοιες ακραίες απόψεις, και μάλιστα στο όνομα του συνόλου των απόστρατων στελεχών του Στρατού.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για εκδήλωση μισαλλοδοξίας. Προφανώς, δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται εκτός συνόρων…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα