Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Παύλου Σαράκη!

Καταπέλτης ο δικηγόρος προστατευόμενων μαρτύρων για τα κυκλώματα και τις πένες που ήθελαν να θάψουν το σκάνδαλο Novartis

Πύρινο λόγο έβγαλε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης στο 22ο Συνέδριο της Ενωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, το οποίο διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, για το σκάνδαλο Novartis και το μύθευμα της σκευωρίας που κατέρρευσε με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παύλος Σαράκης ήταν ο δικηγόρος των δύο προστατευόμενων Ελλήνων μαρτύρων που κατέθεσαν στις αμερικανικές Αρχές για το σκάνδαλο της Novartis στη χώρα μας και έδωσε τεράστιο αγώνα προκειμένου να αποδείξει στην αμερικανική Δικαιοσύνη «τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis στην πατρίδα», όπως έχει επισημάνει.

«Στο ερώτημα που μου έβαζαν γιατί προσέφυγα στην αμερικανική Δικαιοσύνη και όχι στην ελληνική Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Σαράκης στην ομιλία του «τους έλεγα “γιατί η ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Γιατί εδώ η Δικαιοσύνη απονέμεται κάτω υπό αντίξοες συνθήκες”. Κι αυτές οι συνθήκες δεν είναι άλλες από την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης με πολιτική απόφαση, με κριτήρια τα οποία γνωρίζουν αυτοί που λαμβάνουν την απόφαση, δηλαδή τα πολιτικά πρόσωπα. Και επίσης γιατί το Σύνταγμά μας, ενώ λέει ότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου, εξαιρεί τα πολιτικά πρόσωπα. Για να πάει ο πολιτικός στον φυσικό του δικαστή θα πρέπει να δώσουν άδεια οι συνάδελφοί του και μόνο».

Συμφέροντα

Ο δικηγόρος, που πέτυχε να πληρώσει η φαρμακευτική Novartis 345.000.000 δολάρια στο αμερικανικό Δημόσιο για αθέμιτες πρακτικές στη χώρα μας, κατακεραύνωσε τον βρόμικο ρόλο που έπαιξε μεγάλη μερίδα του Τύπου προκειμένου να σβήσει από την κοινή συνείδηση το πραγματικό σκάνδαλο και να εγγραφεί ως σκευωρία. «Δεν υπάρχουν πλέον δημοσιογράφοι να πρωταγωνιστούν σήμερα. Στη δημοσιογραφία υπάρχουν επιχειρηματίες, ολιγάρχες οι οποίοι εκπροσωπούν συμφέροντα. Και υπάρχει ο Τύπος όχι για να πληροφορείται η κοινή γνώμη, αλλά για να χειραγωγείται η κοινή γνώμη».

Ο κ. Σαράκης αποκάλυψε ότι για το σκάνδαλο Novartis στη χώρα μας συλλέχθηκαν από τις αμερικανικές Αρχές αδιάσειστα στοιχεία: «Πρόκειται για μια υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, που ξεκίνησε το 2014 και έχει πολύ μεγάλη σημασία, και την προετοιμάζαμε για να καταθέσουμε την αγωγή στην αμερικανική Δικαιοσύνη μετά από δύο χρόνια. Διότι στην αμερικανική Δικαιοσύνη για να ασκηθεί δίωξη δεν απαιτούνται ενδείξεις, αλλά αποδείξεις. Και έπρεπε να μαζέψουμε αποδείξεις. Και γιατί το κάναμε αυτό εκεί; Γιατί υπήρχε συνταγματικό εμπόδιο για να τιμωρήσουμε όλους εκείνους που πήραν από την τσέπη μας τα χρήματά μας, που ήταν για ιερό σκοπό, όπως η Υγεία».

Αποκάλυψε, όμως, και τον τρόπο που στήθηκε η δίωξη για τη δήθεν σκευωρία της μερίδας του Τύπου που ασχολήθηκε με την υπόθεση και αποκάλυψε στοιχεία και τον ρόλο σε αυτό της πλειοψηφίας του Τύπου: «Οι άλλοι δημοσιογράφοι τι έκαναν; Εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία της υποθέσεως, επειδή οι καταγγέλλοντες είναι ανώνυμοι […]. Εκμεταλλεύτηκαν ότι δεν είχαν φωνή. Και πήγαν τότε συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να εξυφάνουν ένα σενάριο εξουδετέρωσης της αλήθειας. Ποιο ήταν αυτό; Να μιλήσουν για σκευωρία. Πήραν τους υπόπτους, πήραν τους καταγγελλομένους και υιοθέτησαν τους ισχυρισμούς τους. Δείτε το “Βήμα”, τα “Νέα”, τηλεοπτικά κανάλια συγκεκριμένα. Ουδέποτε δεν εμφάνισαν τις καταγγελίες. Εμφάνιζαν μόνο τους καταγγελλομένους να εξαπολύουν λίβελους. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η ενημέρωση του κοινού από την προπαγάνδα. Διότι τα μέσα ενημέρωσης είναι μέσα προπαγάνδας. Επρεπε να σας πουν ότι κανείς δεν σας έκλεψε τα χρήματά σας. Και είπαν ότι το έκαναν για πολιτικούς λόγους. Και άρχισαν να προπαγανδίζουν. Ποιον άλλον στόχευαν; Το δικαστικό σώμα. Διότι η εκτελεστική εξουσία θέλει τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Από πού αντλεί εξουσία η Δικαιοσύνη; Από τον λαό μας. Είναι η θεσμική εγγύηση της λαϊκής κυριαρχίας. Αρα έπρεπε να χειραγωγήσουν τη σκέψη και τα συναισθήματά τους».

Ο δικηγόρος ο οποίος βοήθησε να καταδικαστεί η Novartis στις ΗΠΑ τόνισε ακόμη τον φόβο που προσπάθησαν να εμφυσήσουν στους δικαστές οι εμπνευστές του σεναρίου της σκευωρίας με την πιθανή δίωξη εισαγγελέων εν ενεργεία για κατάχρηση εξουσίας. Απόρησε, μάλιστα, για το γεγονός πως στο σενάριο της σκευωρίας δεν ήταν και ο ίδιος κατηγορούμενος, αφού εμπνεύστηκε, σχεδίασε και εκτέλεσε τη δίωξη της Novartis, δίνοντας την απάντηση: «Διότι αυτοί που ίσως εμπνεύστηκαν αυτή τη σκευωρία δεν μπορούσαν να τα βάλουν με το αμερικανικό κράτος. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Ούτε τους μάρτυρες συμπεριέλαβαν, γιατί ήταν υπό την προστασία της αμερικανικής κυβέρνησης, που είναι πολύ ισχυρή».

Ψευδείς ειδήσεις

Ο κ. Σαράκης δεν ξέχασε βεβαίως να αναφερθεί και στη δικαστική συντάκτρια Ιωάννα Μάνδρου, που ήταν εκ των δημοσιογράφων οι οποίοι μετέδωσαν ψευδώς ότι πρόκειται να παραπεμφθούν σε δίκη για σκευωρία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, λίγη ώρα μετά την έκδοση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Η εκλεκτή δικαστική συντάκτρια έκανε κάτι που το θεωρούσε δεδομένο: Ανακοίνωσε άλλη απόφαση. Είπε “παραπέμπονται”, και το είπε στην κοινή γνώμη. Διότι είχαν τέτοια αυτοπεποίθηση οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, που πίστευαν ότι δεν θα υπάρξει δικαστής που θα διαβάσει τη δικογραφία, που θα είναι πιστός στον όρκο του και θα κοιτάζει τις ψυχές των συμπολιτών μας. Και έχασε τα λόγια της αυτή η συγκεκριμένη. Και την επόμενη μέρα, αυτή που καταδίκαζε συγκεκριμένα πρόσωπα, με συγκεκριμένες λογικές, είπε συγγνώμη. Γιατί φοβήθηκε την οργή της κοινωνίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα