Ντροπή! Άφησαν να κλείσει το αεροδρόμιο του Καστελόριζου

Βγήκε ξαφνικά εκτός λειτουργίας, γιατί αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος

Όνειδος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κατ’ επέκταση, δυστυχώς, για την ίδια τη χώρα μας συνιστά το ξαφνικό κλείσιμο του αεροδρομίου στο ακριτικό Καστελόριζο, λόγω ασθενείας του ενός και μοναδικού υπαλλήλου!

Εν μέσω προχωρημένου θέρους και με τους Τούρκους να έχουν ξεφύγει, η κυβέρνηση άφησε το Καστελόριζο στην τύχη του, την ίδια ώρα που οι μετακλητοί στο Δημόσιο ολοένα και αυξάνουν, όπως και τα προκλητικά μπόνους στα λογής λογής golden boys της ΔΕΗ και όχι μόνο. Το Σάββατο έκλεισε ο δημοτικός αερολιμένας του νησιού, καθώς αρρώστησε ο μονάδικος υπάλληλος του πύργου ελέγχου, που παρέχει υπηρεσίες πληροφοριών πτήσεων αεροδρομίου. Και μπορεί το κλείσιμο του αεροδομίου του Καστελόριζου να ακούγεται εξωφρενικό για μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαρκείς και ακραίες προκλήσεις της γείτονος, αλλά δεν είναι πρωτοφανές.

Κι άλλα αεροδρόμια, όπως της Ικαρίας, της Μήλου, της Κοζάνης, της Νάξου και της Καστοριάς, βρέθηκαν κατά το παρελθόν αντιμέτωπα με αντίστοιχες καταστάσεις. Άλλωστε, από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία πληροφοριών πτήσεων στα 11 υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος, εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ’ όλο το 24ωρο, και μάλιστα χωρίς ρεπό και άδεια.

Έλλειψη προσωπικού

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, «το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του κλάδου λόγω συνταξιοδότησης και μετάταξης 57 ατόμων σε άλλο κλάδο έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο στο υπουργείο Μεταφορών όσο και στη διοίκηση της ΥΠΑ, αλλά εσκεμμένα κωλυσιεργούν».

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ακόμη πως «η εξάντληση του ελάχιστου προσωπικού που έχει απομείνει και η εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω αύξησης της αεροπορικής κίνησης, διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων επιβαινόντων, την υγεία των συναδέλφων και την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού και των κατοίκων των ακριτικών νησιών γενικότερα».

Ο σύλλογος μάλιστα, ο οποίος είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για την περασμένη Δεύτερα, την οποία το δικαστήριο χαρακτήρισε παράνομη, καλεί τον αρμόδιο υπουργό αλλά και τη διοίκηση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, «πριν είναι πολύ αργά», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δικαιολογημένα βρίσκονται στα όριά τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα