Ακόμα ένα σόου από τον Άδωνι όπου αναφέρθηκε στις πυρκαγιές και στη φύση

«Ίδρυσε» τα δάση και «έκαψε» την ελληνική γλώσσα! 

Το ξέρατε ότι τα δάση… ιδρύθηκαν; Αν δεν το ξέρατε, το μάθατε χθες από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και ιδρυτή της Ελληνικής Αγωγής, που μεταξύ άλλων διδάσκει και τα αρχαία ελληνικά! Και όχι μόνο ιδρύθηκαν, αλλά ο… ιδρυτικός προορισμός τους είναι να καίγονται και να αναγεννώνται. Επομένως, γιατί να ανησυχούμε για τα δάση, αφού θα ξαναγίνουν. Ας καίγονται…

Αυτή την κυνική και πέρα από κάθε λογική προσέγγιση έκανε ο υπουργός μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. «Τα δάση, από την ίδρυσή τους πολύ πριν την εμφάνιση του ανθρώπου στον πλανήτη γη, καίγονται. Και καίγονται και αναγεννώνται δι’ αυτού του τρόπου. Κι αυτό είναι μια φυσική διαδικασία. Ολα τα παίρνουμε στη σωστή τους διάσταση. Και η πυρκαγιά είναι ένα κομμάτι της φύσης, όσο κι αν αυτό μας κάνει εντύπωση…» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ στη συνέχεια της παρέμβασής του καυχήθηκε μάλιστα ότι άκουσε και… διθυράμβους σε γνωστό εστιατόριο της Πεντέλης όπου είχε πάει (και δεν παρέλειψε να το πει) για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις φωτιές.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση από τη μια συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται κι από την άλλη να της φταίνε πότε οι εμπρηστές και πότε η κλιματική αλλαγή… ανάλογα και με το ποιος υπουργός μιλάει. «Οι πυρκαγιές είναι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Μόνο το τελευταίο τριήμερο είχαμε 141 φωτιές. Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, εκτός τόπου και χρόνου, βέβαια, αφού την ίδια στιγμή οι φωτιές στη Δαδιά, στην Ηλεία, στη Λέσβο και αλλού ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Είπε, μάλιστα, χωρίς να κοκκινίσει ότι «από την περυσινή δυσάρεστη εμπειρία πήραμε μαθήματα. Δεν θριαμβολογούμε αλλά ούτε θεωρητικολογούμε. Έχουμε καταφέρει να μη θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες και να θέτουμε τις πυρκαγιές υπό έλεγχο πιο σύντομα». Την ίδια στιγμή, για ενδείξεις εμπρησμού στην Ηλεία μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. «Τις τελευταίες 20 ημέρες στην Ηλεία έχουν ξεκινήσει 15 φωτιές. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους. Υπάρχει ήδη μια σύλληψη ενός πολίτη» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα