ΣΥΡΙΖΑ: Το απόστημα έσπασε και η αλήθεια θα βγει στο φως

«Διαδικαστικό τέχνασμα» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου την απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει για μετά τον Δεκαπενταύγουστο τη συζήτηση που επισήμως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να διεξαχθεί στη Βουλή για το ζοφερό σκάνδαλο των υποκλοπών.

Νωρίς το απόγευμα χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, από τον οποίο αξίωσε να διακοπούν επειγόντως οι ολιγοήμερες θερινές διακοπές προκειμένου να συνεδριάσει η Ολομέλεια και να δοθεί η δυνατότητα «να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου» της κυβέρνησης από τα κόμματα. Οπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση, που δεν δείχνει να βιάζεται, ικανοποίησε μερικώς το αίτημα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, η συζήτηση θα οριστεί μεταξύ 22 και 26 Αυγούστου.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη» δήλωσε σχετικά. Η εξήγηση δεν έπεισε προφανώς την Κουμουνδούρου, αρμόδιες πηγές της οποίας σχολίαζαν την ίδια στιγμή ότι «η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από θεσμικά προσχήματα προκειμένου να κερδίσει χρόνο, υπό το βάρος καταιγιστικών εξελίξεων». Αναφορικώς με το πρωθυπουργικό μήνυμα ο ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε βιτριολικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπεισε μόνο για το ότι είναι ένοχος».

«Δεν είχε το θάρρος να πράξει το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δηλαδή να παραιτηθεί. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος, που προστίθεται στο πολιτικό έγκλημα των παρακολουθήσεων» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προειδοποιεί:

«Το απόστημα έσπασε και η αλήθεια θα βγει στο φως, θέλει δεν θέλει. Οι εξελίξεις τον έχουν ήδη προσπεράσει».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα