Γκάφα ολκής Αθανασίου, υπηρετεί την προπαγάνδα της Αγκυρας

Αδιανόητη πολιτική γκάφα, στα όρια της εθνικής μειοδοσίας, και σε μια περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Ελλάδα καταπατά τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, συνιστά η απαράδεκτη άποψη που εξέφρασε χθες ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Για να τεκμηριώσει την άποψη ότι «βουλευτές μπορούν να τίθενται υπό παρακολούθηση, αν συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας», έφερε ως παράδειγμα τους μουσουλμάνους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε, ένας μουσουλμάνος βουλευτής της βορείου Ελλάδος, δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κ.λπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια» είπε. Την απαράδεκτη και στα όρια της μειοδοσίας άποψη εξέφρασε σε συνέντευξή του stonisi.gr, κατά την οποία τάχθηκε υπέρ της παρακολούθησης μελών του Κοινοβουλίου, μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Στην ερώτηση αν μπορούν να παρακολουθούνται οι βουλευτές απάντησε «Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως» και πρόσθεσε: «Σας αναφέρω μάλιστα τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική Αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Αντίδραση

Εντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου, «διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων». Οπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η “εθνική ασφάλεια” δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι».

Δήλωση κατά του Χαράλαμπου Αθανασίου έκανε και ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ. «Καταδικάζω απερίφραστα τη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, που αναβιώνει τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών» είπε.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι ουδέποτε αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των συναδέλφων του βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος και ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα