Ατελείωτο (!) το καλοκαίρι του Κυριάκου

Στο σαββατιάτικο διάγγελμα χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να φαίνεται ότι είναι στο Μαξίμου, ενώ ήταν στο Μαράθι των Χανίων

Τελειωμό δεν έχει το καλοκαίρι της ανεμελιάς για τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει ατάραχος στιγμές χαλάρωσης, παρά τη δυσβάσταχτη ακρίβεια που έχει αποτρέψει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από το να πάνε διακοπές, και βεβαίως εν μέσω του σκανδάλου των παρακολουθήσεων που συνταράσσει την πολιτική ζωή του τόπου.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέρισε στο Μαράθι των Χανίων, εμφανιζόμενος άκρως ευδιάθετος. Το μεσημέρι του Σαββάτου, μάλιστα, επιβιβάστηκε σε σκάφος για να κάνει κρουαζιέρα μαζί με την οικογένειά του. Για του λόγου το αληθές, υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό, που τραβήχτηκε λίγες μόλις ώρες μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας. Οπως όλα δείχνουν, και αυτή η δήλωση μαγνητοσκοπήθηκε από την Κρήτη και επιστρατεύτηκε για πολλοστή φορά το green box για να φαίνεται (εικονικά) ότι γίνεται από το Μαξίμου. Προφανώς μια ολιγοήμερη ανάπαυλα τον Δεκαπενταύγουστο δεν θα αποτελούσε είδηση.

Ομως τα μπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν σταματημό. Από τις 31 Ιουλίου βρίσκεται στα Χανιά και «πετάγεται» στην Αθήνα για τις υποχρεώσεις του. Μάλιστα, και τον Ιούνιο όπως και όλο τον Ιούλιο δεν σταματούσε τις αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. Ακόμη και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν κατάφερε να σταματήσει τις διακοπές του πρωθυπουργού, καθώς προ δεκαπενθημέρου, όταν «έσκασαν» οι παραιτήσεις Γρηγοριάδη – Κοντολέοντος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε να απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Κυανή Ακτή στα Χανιά και προχώρησε στη γνωστή του τοποθέτηση με τρεις ημέρες καθυστέρηση. Και σε αυτό το μήνυμα, ωστόσο, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του πράσινου φόντου, ώστε να φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έκανε διακοπές.

Πάντως, φαίνεται πως όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετάει σήμερα για το Κατάρ, ενώ -επιτέλους – η Βουλή επανεκκινεί τις εργασίες της, επομένως η κυβέρνηση θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά. Πού να μην ήταν και εκλογική χρονιά η επόμενη…

Πρωθυπουργική «απόδραση» στην Ντόχα του Κατάρ

Περίοδο προσαρμογής μοιάζει να χρειάζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, προτού επανέλθει στην τοξική εγχώρια πολιτική σκηνή -για την οποία ο ίδιος ευθύνεται-, είπε να φύγει αμέσως μετά τις διακοπές του στην Κρήτη για την Ντόχα του Κατάρ. Ετσι σήμερα στις 11 το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το Μέγαρο Μαξίμου, θα γίνει η τελετή υποδοχής του πρωθυπουργού στο μέγαρο Amiri Diwan και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπιών των δύο χωρών. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani. Στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμήν του στο Εθνικό Μουσείο Κατάρ.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ντόχα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, έχει προκαλέσει απορίες. Ποια ήταν η επείγουσα ανάγκη της επίσκεψης στο Κατάρ, την ώρα που στην Αθήνα οι πολιτικές εξελίξεις, όσον αφορά τις παράνομες παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων, αλλά και επιχειρηματιών, κορυφώνονται, με τους αρχηγούς των κομμάτων να ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλογίζουν στον Κυριάκο ότι προσπαθεί «να παίξει καθυστερήσεις», γι’ αυτό και προγραμμάτισε τη συγκεκριμένη επίσκεψη, με σκοπό να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση είναι μεγάλη, όχι μόνο για το θέμα του σκανδάλου των κοριών, αλλά και για το θέμα της ακρίβειας, με τις αντιδράσεις των πολιτών να φτάνουν εκκωφαντικές στο Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις της τιμολόγησης από τις εταιρίες ενέργειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται επειγόντως θετικό αφήγημα, αλλά είναι μάλλον δύσκολο να το βρει στο Κατάρ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα