Μητσοτάκης: Καλείται να δώσει απαντήσεις για τις υποκλοπές

Υπό τη βαριά σκιά του διεθνούς διασυρμού της χώρας, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο τι ακριβώς θα πει σήμερα στη Βουλή

Υπό τη βαριά σκιά του διεθνούς διασυρμού που υφίσταται η χώρα, καθώς και της παραδοχής του νέου διοικητή της ΕΥΠ περί παρακολουθήσεων και άλλων πολιτικών και δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός καλείται σήμερα στη Βουλή να απαντήσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που αιτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τα ερωτήματα να είναι πολλά και αναπάντητα, και εφόσον η καταγγελία εκ μέρους της αντιπολίτευσης θεωρείται δεδομένη, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο τι ακριβώς θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις, εφόσον έχει προηγηθεί μόνο το γνωστό τηλεοπτικό μήνυμα μετά τις καρατομήσεις Κοντολέοντος – Δημητριάδη.

Η υπερασπιστική του γραμμή πάντως αναμένεται να βασιστεί στο αφήγημα του «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», ενώ εκτιμάται πως θα επιμείνει ότι εκείνος είναι που θέλει να έρθουν όλα στο φως και πως ο ίδιος εξαρχής μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς. Επίσης θα αναφερθεί στην πρόθεση της κυβέρνησης για ριζικές αλλαγές στην ΕΥΠ. Αυτά αναμένεται να ειπωθούν στην πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, δεδομένου ότι θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις των πολιτικών του αντιπάλων, είναι δύσκολο να αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως αν τελικώς παρακολουθούνται και άλλοι, ποιοι είναι αυτοί, για ποιον λόγο παρακολουθούνται και κατ’ εντολή ποίου. Ειδικά για το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι τον τόνο έχει δώσει ήδη ο νέος «τιμονιέρης» της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος παραδέχθηκε την Τετάρτη πως «a priori δεν εξαιρείται κανείς». Mε εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση των «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν εμφανίζονται δα και τόσο διατεθειμένοι να παράσχουν απλόχερη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειωτέον πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να συμμετάσχει στη σημερινή συζήτηση, καθώς δεν είναι μέλος του Κοινοβουλίου, επομένως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θα εκπροσωπηθεί από τον Μιχάλη Κατρίνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα