Δεκανίκι του Κυριάκου η Φωτίου, τον εμφάνισε ως θύμα διαπλοκής

Σαν δεκανίκι της κυβέρνησης λειτούργησε η Θεανώ Φωτίου ισχυριζόμενη πως το σκάνδαλο των υποκλοπών υποκινείται από… μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν δυσανασχετήσει με την κυβέρνηση λόγω της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Με λίγα λόγια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -η οποία, σημειωτέον, ανήκει στην ομάδα των «53»- έριξε νερό στον μύλο του Μεγάρου Μαξίμου, ενισχύοντας το αφήγημα περί επιχειρηματικών συμφερόντων που δήθεν πολεμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

Μιλώντας στη Βουλή, η Θεανώ Φωτίου υποστήριξε συγκεκριμένα πως «όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα, και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές. Διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ», αφήνοντας άπαντες άφωνους.

Το μεγαλοπρεπέστατο αυτογκόλ της Θεανώς Φωτίου έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο παριστάμενος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος την ευχαρίστησε επειδή, όπως είπε, με τα λεγόμενά της επιβεβαίωσε την προχθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Πειραιώς. «Αφού μας λέτε ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι, άρα καλά κάναμε τη δουλειά. Πράγματι οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι. Γιατί αν ήταν ευχαριστημένοι, δεν θα με βαράγανε» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, δήλωσε πως η βουλευτής «αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης». Μετά τον σάλο, η Θεανώ Φωτίου αναγκάστηκε να επανέλθει, κάνοντας λόγο, μέσω δήλωσή της, για διαστρέβλωση. Επέμεινε ωστόσο επί της ουσίας στον αρχικό της ισχυρισμό (!), καθώς υποστήριξε πως «όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα